OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Έβρος, 16η ημέρα φωτιάς: Επιχείρηση κατάσβεσης σε διάσπαρτες εστίες- Κίνδυνος αναζωπυρώσεων

Μετά από πολύωρη μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν χθες το βράδι να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που μαίνεται επί ημέρες στην Λευκίμμη και απειλούσε το χωριό, που εκκενώθηκε για δεύτερη φορά και παρακείμενο στρατόπεδο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτες ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ, Γιαννούλη, ενώ από νωρίς το πρωί της Κυριακής μπήκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Παραμένει ισχυρός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων αφού η φωτιά έχει δυναμική και προβλέπεται μια ακόμη δύσκολη ημέρα,  η 16η , για πυροσβέστες, εθολοντές και κατοίκους. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε δύο ακόμη μέτωπα που μαίνονται αλλά βρίσκονται σε μερική ύφεση. Το πρώτο είναι στην περιοχή βόρεια του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς και ένα δεύτερο συνεχίζει να καίει στα δυτικά του Σουφλίου, στην έξοδο προς Διδυμότειχο.

Στην περιοχή επιχειρούν 582 πυροσβέστες, 16 τμήματα πεζοπόρου, 122 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά έχει δυναμική αλλά αντιμετωπίζεται, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αισιόδοξες. «Προς το παρόν ο κίνδυνος για τον οικισμό της Λευκίμμης έχει αποφευχθεί», ανέφερε σε τοπικά μέσα  ο αντιδήμαρχος Τυχερού, Δημήτρης Δαρούσης.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά 14.30 εστία φωτιάς που εμφανίστηκε πλησίον του στρατοπέδου του Προβατώνα κινήθηκε προς την περιοχή της Λευκίμμης, με αποτέλεσμα την εκκένωση του οικισμού και τη μεταφορά των κατοίκων στη Μαθητική Εστία Σουφλίου.

Σχετικά Άρθρα

«Μακεδονία» αποκάλεσε το ψευτο-κρατίδιο ο Τούρκος ΥΠΕΞ στα Σκόπια

otavoice

Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο πυρηνικό ρολόι στον κόσμο

otavoice

Γαλλία: Η συμμαχία της Αριστεράς καταδικάζει τον διορισμό του Μ. Μπαρνιέ ως πρωθυπουργού

otavoice

Διάσωση 106 αλλοδαπών από το Λιμενικό στην Τήλο

otavoice

Πούτιν: Θα συνεχίσουμε να διοχετεύουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

otavoice

Εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εκλογές ζήτησαν Πολάκης και “87”

otavoice