OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μετά τις φωτιές φόβοι για τις πλημμύρες

Σε κόκκινο συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα χτυπήσουν τη χώρα. Φόβοι των πυρόπληκτων κατοίκων για πλημμύρες και ότι τα αποκαΐδια θα φτάσουν μέσα στους οικισμούς

Στο επερχόμενο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, έχουν στραφεί τα βλέμματα όλων στις περιοχές που κάηκαν από τις φετινές φωτιές, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει αντιπλημμυρικά έργα.

Ήδη στο υπουργείο Πολιτική Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης αποφασίστηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι σε επιφυλακή και κόκκινο συναγερμό, ενώ το 112 θα ηχήσει όταν κριθεί απαραίτητο. Ακόμα ζητήθηκε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.

Σε ύψιστη εγρήγορση τίθεται όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τα επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ακόμη ο κ. Κικίλιας τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή δεδομένου ότι τα επικίνδυνα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων.

Σχετικά Άρθρα

«Μακεδονία» αποκάλεσε το ψευτο-κρατίδιο ο Τούρκος ΥΠΕΞ στα Σκόπια

otavoice

Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο πυρηνικό ρολόι στον κόσμο

otavoice

Γαλλία: Η συμμαχία της Αριστεράς καταδικάζει τον διορισμό του Μ. Μπαρνιέ ως πρωθυπουργού

otavoice

Διάσωση 106 αλλοδαπών από το Λιμενικό στην Τήλο

otavoice

Πούτιν: Θα συνεχίσουμε να διοχετεύουμε φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

otavoice

Εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικές εκλογές ζήτησαν Πολάκης και “87”

otavoice