OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση Δικτύου Πεζοπορικών Διαδρομών Δήμου Πλατανιά

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του “Δικτύου Πεζοπορικών Διαδρομών” του Δήμου Πλατανιά στο Πολύκεντρο Βουκολιών, από τον Δήμο Πλατανιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Η παρουσίαση αφορούσε τις 16 νέες πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά, συνολικού μήκους περίπου 130km, οι οποίες περιλαμβάνουν τα κυριότερα σημεία περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Δήμου, όπως και σημαντικό αριθμό οικισμών και χωριών. Πρόκειται για κυκλικές διαδρομές, για τη διευκόλυνση της διέλευσης των πεζοπόρων, ώστε να επιστρέφουν στο σημείο εισόδου τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε: “…το “Δίκτυο Πεζοπορικών Διαδρομών” έρχεται να προστεθεί στα υφιστάμενα μονοπάτια φαράγγια όπως το Κυδώνι-Μποριανό στα Καράνου, της Σαρακίνας στα Μεσκλά , το Βαβουλέδω στα Παλαιά Ρούματα αλλά και της περιπατητικής διαδρομής Σκαφιώτο-Γλώσσα-Μοθιανά, που ο Δήμος Πλατανιά έχει ήδη αναδείξει και συντηρεί. Στόχος είναι ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος , με την προσέλκυση πεζοπορικού τουρισμού μέσα από την προβολή της ενδοχώρας μας και κατ επέκταση η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας…”

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη και ο Εντεταλμένος σε θέματα Τουρισμού Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Μαρινάκης.

Την παρουσίαση έκανε ο Δημήτρης Μιχελογιάννης, ειδικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη Κρήτης, συντονιστής της δράσης για τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών στην Π.Ε Χανίων ενώ επίσης τοποθετήθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες από την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου Πλατανιά, οι οποίοι είχαν και την ευθύνη επίβλεψης για την υλοποίηση του έργου.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Πλατανιά, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Επιχειρήσεων, Δημοτικοί, Εντεταλμένοι και υποψήφιοι Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και Συλλόγων και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Την εκδήλωση συντόνισε ο Συνεργάτης του Δημάρχου Πλατανιά, κ. Μάρκος Μαλανδράκης, που είχε και την ευθύνη του συντονισμού με την Περιφέρεια Κρήτης

Οι ψηφιακοί χάρτες των πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Πλατανιά είναι ελεύθερα προσβάσιμοι από εδώ (εφαρμογή avenza maps, #plataniastrails)

Το βίντεο μπορείτε να το κατεβάσετε από το παρακάτω λινκ:

https://cpsofikitis.wetransfer.com/downloads/7a1c8f0ca61ee777bedaeefcfd27282620230912065009/d6aa7744ed1fc225432d29de8ad0205e20230912065009/82909d

 

Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας ο Δήμος Νέας Προποντίδας

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα

otavoice

Συνεχίζεται το πολιτιστικό καλοκαίρι που οργανώνει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

otavoice

Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλέπας

otavoice

Δ ΒΒΒ – Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες: “Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας”

otavoice

Απόφαση του Δ.Σ. Λαυρεωτικής για την προστασία περιουσιών στην περιοχή της Κερατέα

otavoice