OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στα Χαλικιάτικα ο Διονύσης Μπέλτσος- Τον αγκάλιασε η γειτονιά των Μπελτσαίων

Την ιστορική και ξεχασμένη γειτονιά στα Χαλικιάτικα που αποτέλεσε την βάση της οικογένειας Μπέλτσου, όταν προ 70ετίας έφτασαν σαν “μετανάστες” στην Ηλεία από την φτωχή Αρκαδία, όπως χιλιάδες άλλοι Αρκάδες, επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου, Διονύσης Μπέλτσος.

Περπάτησε στους δρόμους που μεγάλωσε ο πατέρας του Γιάννης, εκεί που ήταν το καθημερινό στέκι του θείου του Δημήτρη και έγινε δεκτός με πολύ αγάπη, ειδικά από τους παραδοσιακούς κατοίκους της περιοχής, που μόνο καλά και ωραίες στιγμές  έχουν να θυμούνται από την οικογένεια. Μάλιστα του εξιστορούσαν ιστορίες από τα παλαιά χρόνια, στα καφενεία και στα στέκια με πρωταγωνιστές τους δικούς του ανθρώπους.

Αν και ο ίδιος έζησε στην οικία της οδού Κοκκίνου δεν κρύβει τους συναισθηματικούς δεσμούς με την “γειτονιά των Μπελτσαίων” και δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του που την επισκέπτεται ως υποψήφιος δήμαρχος της πόλης.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος συνοδευόμενος από στελέχη της Παράταξης ΔΕΚΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και κατοίκους σε μια περιοχή που είναι ξεχασμένη και παραμελημένη διαχρονικά από όλες τις δημοτικές αρχές. Όλα τα έργα κατά κάποιο διαβολικό τρόπο σταματούσαν στα μέσα της κεντρικής οδού Ερμού…. και δεν έφταναν στις “φτωχογειτονιές” του Πύργου.

Ο Διονύσης δεσμεύτηκε πως στην νέα θητεία που ξεκινά θα βγάλει τα Χαλικιάτικα από την απομόνωση και θα τους δώσει αυτό που αξίζουν και που τους τα στέρησαν επί δεκαετίες. Η δημοτική αρχή Μπέλτσου δεν θα έχει πολίτες, γειτονιές και κοινότητες β΄ κατηγορίας. 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δημιουργεί τμήμα Γυμναστικής για Όλους

otavoice

Π.Δ.Ε: Μουσική εκδήλωση στις 20/9 στο Θεατράκι Μαρίνας

otavoice

Δ.Ασπροπύργου: Hμερίδα για τη νόσο Alzheimer στο Αγροκήπιο

otavoice

Γ. Αλεξόπουλος: «Στήριξη σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς-Τα παιδιά είναι το μέλλον»

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Ενημέρωση Σακκά για τον αντιπλημμυρικό αγωγό της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

otavoice

Δ.Θάσου: Πρόσληψη εργατών, πολιτών τρίτων χωρών, με τη διαδικασία της μετάκλησης

otavoice