OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Οι πρώτες εικόνες από την τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Όλα έτοιμα για την Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου — στην τοποθεσία Archdiocesan Cathedral of the Holy Trinity. Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του σταθμού της Ομογένειας HELLAS  FM Δημήτρης  Φιλιππίδης όλα είναι έτοιμα για την τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Οι πρώτες εικόνες από τη Νέα Υόρκη μας έρχοναι από τον Δημήτρη Φιλιππίδη. ΔΕΙΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΔΩ 

Η άφιξη του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου στην τελετή ενθρόνισης.

Όπως μας μεταδίδει ο Δημήτρης Φιλιππίδης υπάρχουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας , ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Μανχάταν που βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να διευκολυνθεί η μετάβαση των καλεσμένων προσωπικοτήτων και πιστών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εισέρχεται στον αρχιεπισκοπικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν,  για την τελετή ενθρόνισης.

Της τελετής ενθρονίσεως θα προστεί ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος, ο οποίος θα παραδώσει και την ποιμαντορική ράβδο στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο συμβολικώς εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Την εκκλησία της Ελλάδος εκπροσωπεί ο Μητροπολιτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

Εξωτερικά του ναού έχει στηθεί μια γιγαντοοθόνη απ´ όπου θα μεταδοθεί  η τελετή παρουσία εκπροσώπων του θρησκευτικού, πολιτικού, ακαδημαϊκού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αμερικής.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και την αμερικανική κυβέρνηση ο υπουργός Υγείας Αλεξ Αζάρ. Στην τελετή μεταξύ άλων επισήμων παρεβρέθησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός ,  ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης και ο νεοεκλεγής δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τιμές αποδόθηκαν  από αντιπροσωπεία της Προεδρικής Φρουράς.

«Η καρδιά μου είναι έτοιμη και σταθερή να υπηρετήσω αυτήν την Αρχιεπισκοπή και αυτό το έθνος, τα οποία θαύμαζα από την παιδική μου ηλικία και από τη διακονία μου στο Φανάρι. Στο διάβα των δεκαετιών, παρατήρησα την ανάπτυξη της Εκκλησίας εδώ, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε και τους δρόμους που άνοιξε. Είμαι, λοιπόν, εδώ -ο νέος Αρχιεπίσκοπός σας- για να σας ακούσω, για να διαλεχθώ μαζί σας και για να εργαστώ μαζί σας. Η προσευχή μου είναι να στέκομαι μπροστά σας και δίπλα σας, να ηγούμαι με το παράδειγμα και τις παραινέσεις μου και να σας διακονώ με πνεύμα θυσίας», είπε στον ενθρονηστήριο λόγο του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφός.

 

Σχετικά Άρθρα

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.750 τραυματίες και 8 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

otavoice

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice