OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Παραμένουν τα τρακτέρ στην “Agrotica” – Αρνητικές αντιδράσεις στις εξαγγελίες

Παραταγμένα έξω από τη ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η έκθεση «Αgrotica», εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα και να ενισχύσουν τα μπλόκα, ενώ αύριο Σάββατο (3/2) αναμένεται το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Οι αγρότες που βρίσκονται στην πλατεία της ΧΑΝΘ δεν ικανοποιήθηκαν από τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και δηλώνουν ότι προτίθεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα όταν επιστρέψουν στα μπλόκα θα γίνουν συνελεύσεις και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ενώ ζητούν συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη.

«Τα μέτρα αφορούν κυρίως τους αγρότες της Θεσσαλίας» δήλωσαν οι αγρότες αμέσως μετά τις πρώτες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τους πληγέντες του Θεσσαλικού Κάμπου. «Μέχρι στιγμής τα όσα άκουσαν δεν τους ικανοποίησαν. Υπάρχει μια έντονη αντίδραση» και οι συγκεντρωμένοι αγρότες ως μια συμβολική διαμαρτυρία αποφάσισαν να κλείσουν μια από τις πύλες της Διεθνούς Έκθεσης που ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη.

Συμπαραστεκόμαστε στους Θεσσαλούς παραγωγούς συναδέλφους μας για την τεράστια καταστροφή αλλά η γεωργική πολιτική αφορά όλο τον αγροτικό κόσμο της χώρας. Για αυτό είμαστε εδώ, είπαν. Υπάρχουν δύο κομμάτια. Η τεράστια καταστροφή και η αγροτική πολιτική που είναι καταστροφική. 

Οι δικές τους πολιτικές μας έβγαλαν στον δρόμο… δεν είμαστε τραμπούκοι. Περιμέναμε να μας δώσει λύσεις στο κόστος παραγωγής, ανέφεραν οργισμένοι οι αγρότες έξω από την Διεθνή Έκθεση.

Τα 360 περίπου τρακτέρ που έχουν κατακλύσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, έξω από τις εγκαταστάσεις της έκθεσης της Θεσσαλονίκης προέρχονται κυρίως από τη Δυτική Μακεδονία. «Σε λίγο αναμένεται οι εκπρόσωποί τους να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους».

 

Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ έπληξαν δεκαπέντε στόχους των Χούθι στην Υεμένη

otavoice

Αντιπολεμική πορεία στη Θεσσαλονίκη- Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

otavoice

Μεγαλειώδης υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Σύδνεϋ

otavoice

Σφοδρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή- Οι συμβολισμοί πίσω από την ομιλία Χαμενεΐ 

otavoice

Σχέδιο εμπρησμού- Εννέα φωτιές στην Ηλεία: Δεκάδες εστίες στο Γεράκι – Κάηκαν αγροικίες

otavoice

Χ. Δούκας: «Πάμε δυνατά, πάμε ενωτικά – Η Αθήνα μίλησε – Θα μιλήσει και η χώρα!»

otavoice