OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Εξεταστική Τέμπη: Ένταση, αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά

Αποχώρησαν νωρίτερα από την Εξεταστική Επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά, ενώ τοποθετούνται οι εκπρόσωποι της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας. Σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ εντός της αίθουσας πιθανόττα θα απομείνει μόνο η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ που έχει δηλώσει «παρών».

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας ξεκίνησε καταρχήν με ένα έγγραφο το οποίο παρουσίασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή από την Εισαγγελία Εφετών, το οποίο δεν το είχε το προεδρείο, ενώ κατέληξε στους μάρτυρες και στη λίστα μαρτύρων, η οποία, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, δεν ανανεώνεται και δεν προστίθενται νέοι μάρτυρες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός κατήγγειλε διαδικασία συγκάλυψης και συσκότισης εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, και γνωστοποίησε την αποχώρηση του κόμματος.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη, τόνισε πως «είναι χρέος μας στη μνήμη όσων χάθηκαν να μην νομιμοποιήσουμε όσα σήμερα επιβάλατε. Αποχωρούμε από την εξεταστική επιτροπή καταγγέλλοντας την απροκάλυπτη μεθόδευση της συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Σχετικά Άρθρα

Πετρέλαιο: Ποιος ο αντίκτυπος από την κλιμάκωση του πολέμου στη Μ. Ανατολή – Σενάρια και εκτιμήσεις

otavoice

Κέρκυρα: Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία

otavoice

Μπουρκίνα Φάσο: 600 νεκροί από το μακελειό στην πόλη Μπαρσαλόγκο

otavoice

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως η Π.Γ. – Μετάθεση συνεδρίου για τις 8 – 10 Νοεμβρίου

otavoice

Κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία: Καταστροφές και προβλήματα – Έρευνες για αγνοούμενο

otavoice

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Όλα τα εκλογικά κέντρα – Πού και πώς μπορείτε να ψηφίσετε

otavoice