OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Σε εξέλιξη με μεγάλη μαζικότητα οι συγκεντρώσεις στο Κέντρο της Αθήνας τόσο στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια (ΠΑΜΕ) όσο και στην πλατεία Κλαυθμώνος (ΑΔΕΔΥ).

Από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα απλώνονται οι χιλιάδες διαδηλωτές και ακόμα δεν είχε ξεκινήσει η απεργιακή συγκέντρωση.

Χιλιάδες λαού διαδηλώνουν για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα στην ακρίβεια και καμία συγκάλυψη στο έγκλημα στα Τέμπη.

Η απεργιακή διαδήλωση έφτασε στα γραφεία της Ηellenic Τrain με την ουρά της πορείας να ξεκινάει τώρα από το ύψος της Πεσματζόγλου, επί της Πανεπιστημίου. Οργή έχει προκαλέσει το γεγονός ότι έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα γραφεία της εταιρίας. «Η ύπαρξη των ΜΑΤ αποτελεί πρόκληση και προσβολή στη μνήμη των 57 νεκρών και δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι συνένοχη στο έγκλημα», αναφέρουν. 

Μαζική και μαχητική  η προσυγκέντρωση στην Καρόλου στο κτίριο του ΟΣΕ, όπου τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα.

«Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί», είναι το μήνυμα που στέλνουν σωματεία και φορείς από την απεργιακή τους προσυγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Κάρολου στο Μεταξουργείο.

Με το πανό που αναρτήθηκε στην πρόσοψη του κτιρίου, με τα τρικάκια που έριξαν, με τα συνθήματα που φωνάζουν τα μπλοκ των διαδηλωτών, απαιτούν να να αποδοθούν ευθύνες κόντρα σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των αιτιών και αθώωσης των ενόχων. «Η οργή μας να τσακίσει την πολιτική που μετρά τη ζωή μας ως κόστος», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν.

Στην κεφαλή της προσυγκέντρωσης βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενώ ακολουθούν μια σειρά σωματεία και εργαζόμενοι από τον κλάδο των Μεταφορών: Εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στον σιδηρόδρομο, ναυτεργάτες. Ανάμεσά τους το μαύρο πανό των εργαζομένων στη Hellenic Train να υπενθυμίζει τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσαν στα Τέμπη: «Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι». Μαζί με τους εργαζόμενους διαδηλώνουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων. Επίσης, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής. Με το πανό τις σημαίες και τις πικέτες της συμμετέχει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. “Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές”, φωνάζει το μπλοκ της.

Η οργή για τη θυσία 57 ανθρώπων στις ράγες του κέρδους συνοδεύεται από την αγανάκτηση για την ίδια βάρβαρη πολιτική που μετατρέπει τη ζωή του λαού σε αγώνα επιβίωσης. “Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα”, φωνάζουν οι διαδηλωτές και καταγγέλλουν την “ανάπτυξη” που τσακίζει το εισόδημα, τους όρους δουλειάς, την Υγεία και την Παιδεία. «Τα λεφτά στην τσέπη μας γίνονται καπνός, οι μισθοί τελειώνουν στις 10 του μηνός», καταγγέλλουν και διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα για την ακρίβεια.

Απεργιακά block των κλάδων παίρνουν τη θέση τους στο δρόμο μπροστά στο Συνδικάτο Οικοδόμων στην πλατεία Κάνιγγος, το οποίο πρόσφατα έδωσε την απεργιακή μάχη μαζί με την Ομοσπονδία για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας κλαδικής και για τη διεκδίκηση άλλων αιτημάτων.

Πίσω το σωματείο μισθωτών τεχνικών και ακολουθούν οι κλάδοι από τα τρόφιμα που έχουνε μπλοκ από διάφορα εργοστάσια από το φάρμακο και από το μέταλλο όπου τις τελευταίες 60 μέρες έχει υπογράψει επιχειρησιακές συμβάσεις σε 3 εργοστάσια. Επίσης, εργαζόμενοι από τις τηλεπικοινωνίες, με τη μάχη των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και την Υγεία, ενώ ακολουθούν κι άλλοι κλάδοι.

«Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών αυτή είναι η απάντηση των εργατών», «Σύψη και μπόχα το σύστημα εκπέμπει, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται δυνατά.

Ενδεικτικό της μαζικότητας είναι ότι όταν η κεφαλή της προσυγκέντρωση ήταν στην Ζ. Πηγή η ουρά δεν είχε ακόμα ξεκινήσει από την πλ. Κάνιγγος.

Μαζική και η προσυγκέντρωση στα Προπύλαια. Συμμετέχουν μαζικά Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και στα Ερευνητικά Κέντρα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην Επαγγελματική Κατάρτιση, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Λάρισας που γίνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών, παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Πηγή 902.gr

Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ έπληξαν δεκαπέντε στόχους των Χούθι στην Υεμένη

otavoice

Αντιπολεμική πορεία στη Θεσσαλονίκη- Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

otavoice

Μεγαλειώδης υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Σύδνεϋ

otavoice

Σφοδρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή- Οι συμβολισμοί πίσω από την ομιλία Χαμενεΐ 

otavoice

Σχέδιο εμπρησμού- Εννέα φωτιές στην Ηλεία: Δεκάδες εστίες στο Γεράκι – Κάηκαν αγροικίες

otavoice

Χ. Δούκας: «Πάμε δυνατά, πάμε ενωτικά – Η Αθήνα μίλησε – Θα μιλήσει και η χώρα!»

otavoice