OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Το έγκλημα στον Πύργο συνεχίζεται,καίνε τα σκουπίδια για να κρύψουν την ανικανότητα τους, τοξικό νέφος πάνω από την πολή

Μόλις πριν 3 μέρες είχαμε σαν βασικό  θέμα ένα παρόμοιο περιστατικό στην ίδια ακριβώς περιοχή, της Σπιάτζας στο Δήμο Πύργου. Μια περιοχής που βρίσκεται 1-2 χιλιόμετρα από την πόλη του Πύργου και έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο μιας και στην ευρύτερη περιοχή το σύστημα αποκομιδής είναι ελλιπές έως ανύπαρκτο.

Δεν έχει λοιπόν τέλος το έγκλημα που συντελείται στην περιοχή της Σπιάντζας, δεν έχει τέλος η ανευθυνότητα  με την διαχείριση των σκουπιδιών.Δεν έχει σταματημό η ανυπαρξία της δημοτικής αρχής που στα τελευταία 2 χρόνια έχει κάνει βήματα πίσω ξαναζωντανεύοντας εικόνες από το παρελθόν.

Σήμερα το μεσημέρι  μετά τις τρεις  ξέσπασε νέα πυρκαγιά στην έκταση της πρώην λίμνης Μουριάς πίσω από το Ενωσιακό Στάδιο όπου γίνεται συστηματικά  παράνομη εναπόθεση κάθε λογής σκουπιδιών.

Σα να κρύβουν τις βρωμιές κάτω από το χαλάκι, κάποιοι ασυνείδητοι επιλέγουν αυτή την πρακτική και κάποιοι άλλοι – ίσως και οι ίδιοι, πάνε και καίνε τα σκουπίδια στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου μέσα σε ένα χώρο που περικλείεται από καλάμια και ξερά χόρτα.

Τόσα χρόνια στο ίδιο έργο θεατές και κανένας δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό.

Κανένας δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του.

Όπως μας μεταφέρουν πολίτες αλλά κια φαίνετε στις εικόνες που έρχονται από την περιοχή το τοξικό νέφος της πυρκαγιάς φτάνει μέχρι την πόλη του Πύργου, γεμίζοντας με διοξίνες μια περιοχή που κατοικούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες…

Έντονες οι διαμαρτυρίες , συσσωρευμένη η οργή των κατοίκων μιας και δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος για να σταματήσει  το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Δεν υπάρχει τρόπος να περιφρουρηθεί η περιοχή;Δεν υπάρχει τρόπος να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από εκεί;

Δεν υπάρχει παρέμβαση της Δικαιοσύνης για αυτή την κατάσταση;

Ως πότε θα ταλαιπωρείται αυτός ο τόπος  με τις αμαρτίες του παρελθόντος;

Ως πότε κάποιοι θα θεωρούν τσιφλίκι τους την περιοχή;

Ως πότε;

 

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κοζάνης: Ίδρυση οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό στην Κοινότητα Κοιλάδας

otavoice

Πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης σε συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

otavoice

Πρωτοβουλία του Δ. Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Ο Δ. Ν. Ιωνίας διοργάνωνει τον αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

otavoice

Βραδιά «αστροπαρατήρησης» το Σάββατο 5/9 στον Δ. Πλατανιά

otavoice

Δ. Πετρούπολης: «Το σπίτι στην οδό Κύπρου είναι σπίτι όλων μας»

otavoice