OTA VOICE
Uncategorized Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Αποκεντρωμένη ακύρωσε την απόφαση αποχώρησης του Δήμου Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ

Συνεχείς και καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εκλογής νέας διοίκησης στον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αφού μετά την ακύρωση των πρόσφατων εκλογών ακολούθησε και η ακύρωση της απόφασης του Δήμου Πεντέλης να αποχωρήσει από τον Σύνδεσμο, λόγω διαφωνιών στις διαδικασίες. 

Με χθεσινή απόφαση της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έκανε αποδεκτή την από 22/3 ένσταση της πρώην δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά και 10 δημοτικών συμβούλων και προχώρησε στην ακύρωση της υπ’ αρ. πρωτ. 35/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πεντέλης περί αποχώρησης του Δήμου από τον ΣΠΑΠ.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής «το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης συνήλθε σε ειδική συνεδρίαση με κατεπείγοντα χαρακτήρα χωρίς ωστόσο να δικαιολογείται, με την πρόσκληση της συνεδρίασης, ο κατεπείγον χαρακτήρας αυτής. Ως εκ τούτου δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, κατά τα ανωτέρω λεχθέντα, της συζήτησης της υπόθεσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Εάν η δημοτική αρχή Πεντέλης δεν προσφύγει κατά της απόφασης, όπως έχει δικαίωμα,  θα πρέπει -εάν επιμένει στην απόφασή της για αποχώρηση από τον ΣΠΑΠ- να προχωρήσει σε νέα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να συζητηθεί εκ νέου το θέμα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές είναι σε εξέλιξη ζυμώσεις για την ανεύρεση συναινετικής  λύσης, έτσι ώστε να τερματιστεί το θέμα που έχει φέρει τον ΣΠΑΠ σε δυσχερή θέση λόγω της αδυναμίας εκλογής νέας διοίκησης που προκαλεί αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος. Μάλιστα η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση, αφού δίνει μια ευκαιρία στις δυο πλευρές να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης και κυρίως να μην συνεχιστεί το κλίμα διάσπασης.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής:

Σχετικά Άρθρα

Δ.Θάσου: Ανάγκες πρόσληψης εργατών, πολιτών τρίτων χωρών με τη διαδικασία της μετάκλησης

otavoice

Π.Ι.Ν: Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για έργα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

otavoice

Ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε τη συνάντηση των Πρέσβεων

otavoice

Δ.Κυθήρων: Ξεκινάει άμεσα η εγκατάσταση 3 νέων μονάδων αφαλάτωσης

otavoice

Δ. Βριλησσίων: Νέοι τηλεφωνικοί αριθμοί έκτακτης ανάγκης

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Δημόσια Διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2024-2028

otavoice