OTA VOICE
Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέες απειλές Ερντογάν για Ανατολική Μεσόγειο: Αν χρειαστεί θα μιλήσουμε με γλώσσα που καταλαβαίνουν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέα προκλητική δήλωση μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στην Κίνα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στις έρευνες στην Κύπρο δήλωσε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ: “Στην ανατολική Μεσόγειο κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως εάν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα τότε και εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν εάν χρειαστεί και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η ‘νότια Κύπρος’ (Κυπριακή Δημοκρατία) δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα”.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ για την ένταξη της Κύπρου αναφέροντας ότι “η ‘νότια Κύπρος’ εντάχθηκε στην ΕΕ ενώ είπε όχι στο δημοψήφισμα. Ενώ η ‘βόρεια Κύπρος’ που είπε το ναι δεν εντάχθηκε. Εμείς πώς να πιστέψουμε αυτή την ΕΕ; Αυτοί δεν είναι έντιμοι. Όλοι τους είναι σφετεριστές. Και εδώ πάλι τα ίδια κάνουν”.

Σχετικά με την αγορά και παράδοση των F-35 ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε: “Αν ψάχνετε πελάτη και βρέθηκε ένας και έκανε κανονικά τις πληρωμές του. Πώς μπορείς να μην δώσεις το προϊόν του άλλου; Αυτό είναι σφετερισμός”.

 

Σχετικά Άρθρα

NYT: Το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά βομβητές που αγόρασε η Χεζμπολάx του Λιβάνου από την Ταϊβάν

otavoice

Απ. Τζιτζικώστας: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη …»

otavoice

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.800 τραυματίες και 9 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice