OTA VOICE
Ντουντούκα

Ευρωεκλογές: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία τους γυρνάει την πλάτη

Ευρωεκλογές 2024: Πρώτο κόμμα η αποχή με +60% – Η κοινωνία γυρνά εκκωφαντικά την πλάτη στην συσσωρευμένη πολιτική απάτη δεκαετιών ... Καμιά πραγματική λύση απέναντι στην επέλαση της ολιγαρχίας, απροστάτευτος ο λαός απέναντι στα οικονομικά συμφέροντα που τον ληστεύουν και του έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική καθημερινότητα.

Σχολιάζει ο Αθανάσιος Μπέλτσος 

Προσωπικά δεν ελπίζω σε κανένα πολιτικό κόμμα-απόκομμα. Την ερχόμενη Κυριακή θα προσέλθω να ψηφίσω μόνο και μόνο για να καταγράψω την αντίδραση μου απέναντι στο σύστημα που απειλεί το μέλλον των παιδιών μου και που αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν μια αποικία των ΗΠΑ και σαν παράρτημα των επιχειρηματικών ομίλων, που  ατοί στην ουσία καθορίζουν τα πάντα.

Όπως έχω ξαναγράψει η επιλογή μου δεν είναι κρυφή. Θα ψηφίσω ΚΚΕ όχι γιατί είμαι κομμουνιστής αλλά γιατί θεωρώ πως ανάμεσα στον πολιτικό συφερτό κομμάτων και αποκομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας, ξεχωρίζει για την αγωνιστικότητα και την καθαρότητα λόγου. Τα εμφυλιοπολεμικά που κάποιοι συντηρούν δεν έχουν σήμερα καμιά σημασία, αφού οι κατοχικές δυνάμεις έχουν άλλη ταυτότητα.

Όσο για το κόμμα Βελόπουλου μου αποδεικνύει ότι ακολουθεί κατά γράμμα την τακτική του μικρού συστημικού δορυφόρου. Προσωποπαγές, χωρίς άνοιγμα στην κοινωνία, χωρίς δομές και προβεβλημένα στελέχη πλην του προέδρου… Κυριάκο έτσι δεν πας πουθενά, απλά εγκλωβίζεις ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας…. κρίμα γιατί σε πολλά που εκφράζεις συμφωνώ.

Για τους υπόλοιπους στο κεντροδεξιό στρατόπεδο δεν θα σχολιάσω μου είναι παντελώς αδιάφοροι και ψεύτικοι.

Για το ΠΑΣΟΚ δεν έχω κάτι να σχολιάσω, το γεγονός ότι εκλογικά παραπαίει επί χρόνια αποδεικνύει ότι έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία και δεν το εστιάζω στον Ανδσρουλάκη… το brand name ΠΑΣΟΚ έχει καταρρεύσει μέσα από το παρελθόν της απάτης και της συνενοχής … Όσο για την αριστερίζουσα μαριονέτα της ολιγαρχίας και της αμερικανικής πρεσβείας δεν θα χαλάσω ούτε μια γραμμή… για αυτήν ισχύει το, όποιος ασχολείται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες… !!!

Εν κατακλείδι... πάτε δεν πάτε να ψηφίσετε πολύ δύσκολα κάτι θα αλλάξει στην ζωή μας. Πολύ δύσκολο να ενωθεί το +60% της αποχής. Απαισιόδοξο αλλά αληθές… η ολιογαρχία έχει πιάσει όλα τα πόστα, έχει όλα τα εργαλεία στα χέρια της και δεν θα αφήσει την πολιτική εξουσία να έχει δικό της καθαρό ιδεολογικό αξιακό δρόμο …φιλολαϊκό και ελληνικό.

Αν λοιπόν την ερχόμενη Κυριακή δεν πάτε να ψηφίσετε και προτιμήσετε μια βόλτα με την οικογένεια σας ή το ταίρι σας, δεν θα σας παρεξηγήσω… σας καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί κάπως έτσι νιώθω και εγώ, άσχετα αν τελικά ψηφίσω.

ΥΓ1: Είναι αδιαμφισβήτο γεγονός πως οι κυβερνήσεις που προκύπτουν τα τελευταία χρόνια είναι κυβερνήσεις μειοψφίας. Κάποτε ψήφιζε τουλάχιστον το 75% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Το αφήγημα της υπεροχής της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία με το 41% είναι ψευδές και κάλπικο. Αν αναγάγουμε αυτό το ποσοστό με τα εκλογικά δεδομένα του 2023 στο σύνολο των εγγεγραμμένων πολιτών αμέσως κατεβαίνει στο 24%, Αυτή είναι η πραγματική δύναμη του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αυτούς κυβερνάει, ασκώντας μια πολιτική εξυπηρέτησης της οικονομικής ελίτ. Όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε 18% αλλά μόλις 9%… και ούτω καθεξής.

Αυτό το 20-30% της κοινωνίας στηρίζει το σύστημα εξουσίας, αυτό τους εκλέγει… είναι αυτό που έχει βολευτεί και δεν θέλει να χάσει τα κεκτημένα του. Είναι αυτοί που γεμίζουν τα πολυτελή θέρετρα, τα ακριβά κέντρα διασκέδασης, που κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα και μας τους προβάλλουν σαν εικόνα ανάπτυξης και ευημέριας του λαού. Είναι αυτοί που μοιράζονται την πίτα …. Είναι το σύστημα που καταγράαφει δις κερδών την ώρα που η κοινωνία στενάζει μέσα σε ένα εφιαλτικό πλαίσιο ακρίβειας. Μου θυμίζει την εποχή της Τουρκοκρατίας που η τότε ελιτ δεν ήθελε την Επανάσταση και αντιδρούσε για να μην χάσει την βολή της, αφού τα πήγαινε περίφημα με την Οθωμανική Πύλη.

Επικαλούμαι ως απόδειξη το δικό τους πάγιο επιχείρημα για τις φοιτητικές καταλήψεις, όπου εκεί κατηγορούν για μη νόμιμες αποφάσεις μειοψηφιών, αφού λαμβάνονταν από το 30–40% των φοιτητών. Όπως επίσης και για την συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές. Αλήθεια είναι νόμιμη μια κυβέρνηση όταν στις εθνικές εκλογές μετά βίας συμμετέχει το 50%; Θα είναι πολιτικά νόμιμες οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου όταν θα συμμετάσχει μόλις το 35-40% του εκλογικού σώματος; Δεν είναι μια καταδίκη της πολιτικής που ασκείται και μια ξεκάθαρη καταδίκη του πολιτικού συστήματος; Ούτε το τρυκ της πολυδιαφημισμένης επιστολικής ψήφου διέσωσε την εκλογική διαδικασία… άνθρακας ο θησαυρός.

ΥΓ2: Όσο για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών.… η εικόνα της Ευρώπης που σέρνεται πίσω από τις επιταγές μια παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, που κατευθύνει τον πλούτο σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα τα οποία ξεπερνάνε τις κρατικές οντότητες,  που τις πολιτικές της καθορίζουν τα λόμπυ, που έχει οδηγήσει τους ευρωπαίους πολίτες να ζουν μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας, τρόμου  και συνεχούς υποβάθμισης , που έχει εκτροχιαστεί από το ιδρυτικό πλαίσιο των Κρατών-Εθνών και έχει μεταβληθεί σε ένα εργαλείο προστασίας συγκεκριμένων γεωπολιτικών συμφερόντων.  Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που μας αξίζει….

Σχετικά Άρθρα

Η ακτινογραφία των κομμάτων σε απόλυτους αριθμούς- Τι έδειξε η ευρωκάλπη

otavoice

Ο σκάρτος και η αλληλεγγύη

otavoice

Ενοχλούμε με τις θέσεις μας και μας χτυπάνε ηλεκτρονικά τρωκτικά

otavoice

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος

otavoice

Κύριε Πρωθυπουργέ ποιες είναι σαχλαμάρες;

otavoice

Εμπαίζουν κυβέρνηση και ακτοπλόοι το επιβατικό κοινό

otavoice