OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δ. Αθηναίων ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση

Στα πλαίσια του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων που διοργανώνεται σε συνεργασία με την TEXAN SA και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία παρουσία της κας Ρωξάνη Μπέη, Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων και του  Προέδρου της ΤΕΧΑΝ, Απόστολου Μούργου.

Οι μαθήτριες/ες είχαν την ευκαιρία επίσης να επισκεφτούν από κοντά τα υπερσύγχρονα «Πολυκέντρα Ανακύκλωσης» της ΤΕΧΑΝ που βρίσκονται σε κάθε γειτονιά του Δήμου Αθηναίων και να κατανοήσουν την σημασία της διαλογής στην πηγή αλλά και της σωστής διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών.

Η Αντιδήμαρχος κα Ρωξάνη Μπέη δήλωσε σχετικά:

«Είναι καθήκον μας να προετοιμάσουμε τη νέα γενιά ν’ αναλάβει δράση για ένα βιώσιμο μέλλον. Μέσω του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ, ενθαρρύνουμε τους μαθητές να αναπτύξουν περιβαλλοντική συνείδηση και να συμβάλουν ενεργά στην ανακύκλωση. Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει και επενδύει σε πράσινες πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτές οι πρωτοβουλίες δεν σταματούν μόνο στις υποδομές, αλλά επεκτείνονται στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών μας, ξεκινώντας από τους μαθητές.»

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμαρχος Πύργου Σ. Καννής συμμετείχε στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ. Κοζάνης: Ίδρυση οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό στην Κοινότητα Κοιλάδας

otavoice

Πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης σε συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

otavoice

Πρωτοβουλία του Δ. Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Ο Δ. Ν. Ιωνίας διοργάνωνει τον αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

otavoice

Βραδιά «αστροπαρατήρησης» το Σάββατο 5/9 στον Δ. Πλατανιά

otavoice