OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σύγκρουση Ισραήλ – Χεζμπολάχ: Στην Αν. Μεσόγειο το “Αϊζενχάουερ – Φόβοι για ανάφλεξη

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “Αϊζενχάουερ” σπεύδει στην ανατολική Μεσόγειο, για να συνδράμει το Ισραήλ σε ενδεχόμενη ανάφλεξη την ώρα που η φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ του νοτίου Λιβάνου έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο με συντεταγμένες και φωτογραφίες από ισραηλινές στρατηγικές τοποθεσίες. Στις φωτογραφίες, που έχουν ληφθεί από αέρος, διακρίνονται μεταξύ άλλων ο πυρηνικός αντιδραστήρας στην έρημο Νεγκέβ, το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και η αεροπορική βάση Νεβατίμ.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι «σε περίπτωση που ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος στον Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα πολεμήσει χωρίς κανόνες και όρια».

Xιλιάδες φιλοιρανοί μαχητές από τη Μέση Ανατολή δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό της Χεζμπολάχ εάν χρειαστεί.

Ηγετικό στέλεχος «στον άξονα της αντίστασης» σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στον ανατολικό Λίβανο, καθώς οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις επιθέσεις σε όλο και μεγαλύτερο βάθος.

Εκατό χιλιάδες Ισραηλινοί έχουν απομακρυνθεί από τον βορρά

Η Χεζμπολάχ έχει χάσει πάνω από 300 μαχητές της, ενώ 100.000 ισραηλινοί άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το βόρειο Ισραήλ, καθώς οι πυραυλικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τα ισραηλινά αντίποινα πυκνώνουν.

Κι ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι διαψεύδουν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς των Χούθι της Υεμένης ότι χτύπησαν το Αιζενχάουερ, το αμερικανικό αεροπλανόφορο αναχώρησε από την Ερυθρά Θάλασσα με προορισμό την ανατολική Μεσόγειο υπό το φόβο κορύφωσης της έντασης στο βόρειο μέτωπο.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Γιόαβ Γκαλάντ, μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον,όπου θα έχει κρίσιμες συνομιλίες για το μέλλον του πολέμου, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σοκ από την εικόνα τραυματία Παλαιστινίου δεμένου σε ισραηλινό τζιπ

Aυξάνεται η ανησυχία και για την έξαρση βίας στη Δυτική Οχθη. Σοκ προκαλεί η εικόνα ενός τραυματισμένου Παλαιστινίου, τον οποίο Ισραηλινοί στρατιώτες έδεσαν στο καπό ενός στρατιωτικού τζιπ και τον μετέφεραν στους δρόμους της Τζενίν.

Σε ανακοίνωσή αναφέρεται είχε προηγηθεί ανταλλαγή πυρών με τον ύποπτο ενώ προστίθεται ότι το περιστατικό δεν συνάδει με τις αξίες του ισραηλινού στρατού και θα διερευνηθεί.

Επί μία ώρα ζητούσαμε ένα ασθενοφόρο. Καλέσαμε να έρθει, αλλά δεκαπέντε λεπτά μετά, έφθασαν δύο στρατιωτικά τζιπ. Οι στρατιώτες μας είπαν να γυρίσουμε και να μην βλέπουμε. Τον έβαλαν στο καπό του τζιπ και τον πήραν, ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές.

Νέες επιθέσεις στη Ράφα – Eπεισόδια στο Τελ Αβίβ

Πηγές της Χαμάς κάνουν λόγο για πάνω από 100 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, ενώ δεκάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια μετά το ισραηλινό χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι στην πόλη της Γάζας.

Εντείνεται όμως και η λαϊκή οργή στο εσωτερικό του Ισραήλ. Σε συγκρούσεις με την αστυνομία κατέληξε η μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση, που έχει πραγματοποιηθεί από την έναρξη του πολέμου, στο Τελ Αβίβ.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του Νετανιάχου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός κι επιστροφή των ομήρων.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ έπληξαν δεκαπέντε στόχους των Χούθι στην Υεμένη

otavoice

Αντιπολεμική πορεία στη Θεσσαλονίκη- Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό

otavoice

Μεγαλειώδης υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Σύδνεϋ

otavoice

Σφοδρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή- Οι συμβολισμοί πίσω από την ομιλία Χαμενεΐ 

otavoice

Σχέδιο εμπρησμού- Εννέα φωτιές στην Ηλεία: Δεκάδες εστίες στο Γεράκι – Κάηκαν αγροικίες

otavoice

Χ. Δούκας: «Πάμε δυνατά, πάμε ενωτικά – Η Αθήνα μίλησε – Θα μιλήσει και η χώρα!»

otavoice