OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουκρανία: Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί, 20 νεκροί – Χτυπήθηκε παιδικό νοσοκομείο στο Κίεβο

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον πόλεων σε ολόκληρη την Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Στην πρωτεύουσα, το Κίεβο, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι ένα παιδικό νοσοκομείο χτυπήθηκε και εκκενώθηκε.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στην πόλη Kryvyi Rih της κεντρικής Ουκρανίας δήλωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί, ενώ τρεις σκοτώθηκαν στην ανατολική πόλη Pokrovsk.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επισκέπτεται την Πολωνία, δήλωσε ότι η Ρωσία χτύπησε στόχους σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Ζελένσκι, ο οποίος πρόκειται να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι η Ρωσία «επιτίθεται μαζικά» στην Ουκρανία.

«Διαφορετικές πόλεις: Κίεβο, Ντνίπρο, Κραματόρσκ. Περισσότεροι από 40 πύραυλοι διαφόρων τύπων. Κατοικίες, υποδομές και ένα παιδικό νοσοκομείο υπέστησαν ζημιές», είπε.

Ο Oleksandr Vilkul, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στο Kryvy Rih, ανήρτησε στο Telegram ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση στην πόλη. Από αυτούς, είπε ότι 10 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Πηγή: BBC

Σχετικά Άρθρα

Ψήφισε ο Παύλος Γερουλάνος – «Η μεγάλη συμμετοχή δίνει δύναμη στο ΠΑΣΟΚ»

otavoice

Ένα χρόνο μετά, η Γάζα έχει ισοπεδωθεί: Τα δύο τρίτα των κτιρίων έχουν καταστραφεί

otavoice

Τυνησία: Στις κάλπες σήμερα οι πολίτες για τις προεδρικές εκλογές

otavoice

ΠΑΣΟΚ: Σε εξέλιξη η εκλογή προέδρου – Στις 11:00 είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη

otavoice

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ψήφισε ο Ν. Ανδρουλάκης – «Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού»

otavoice

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στον Πύργο ψήφισε ο Μιχ. Κατρίνης – “Ανάγκη να δημιουργηθεί και πάλι μια μεγάλη παράταξη”

otavoice