OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πυρκαγιά στην Πάτρα: Ελέγχθηκε το μέτωπο – Εκκενώθηκε προληπτικά το Καραμανδάνειο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή του Γηροκομειού στην Αρόη Πάτρας . Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Βασίλης Βαθρακογιάννης μίλησε στο ΕΡΤNews για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς και ανέφερε ότι η εικόνα τώρα είναι καλύτερη, καθώς έχει περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς. Ωστόσο, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για την πλήρη κατάσβεση. «Αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται σπίτια και το μέτωπο δείχνει να έχει ελεγχθεί»

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκένωσης ευαίσθητων χώρων όπως το νοσοκομείο, το γηροκομείο. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε αυτούς τους χώρους έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για αυτούς.

Μέχρι στιγμής, είπε πως δεν υπάρχουν συγκεντρωμένες πληροφορίες για μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες. Ο κ. Πελετίδης ανέφερε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα ήταν να αντιμετωπιστούν τα πιο σοβαρά ζητήματα και οι εκκενώσεις, και θα συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τυχόν ζημιές σύντομα.

Οι καπνοί από τη φωτιά είναι έντονοι και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση καθώς οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια.  Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εκκενώνονται προληπτικά το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Καραμανδανείο Νοσοκομείο Παίδων. Τα παιδιά από το νοσοκομείο μεταφέρονται στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

Παράλληλα, με μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους προς Εγλυκάδα.

 

Για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν και εναέρια μέσα.

Λίγο νωρίτερα, στις 2.15, στα κινητά ήχησε το 112, προκειμένου να είναι οι κάτοικοι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Σχετικά Άρθρα

Ανελέητοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Γάζα και Λίβανο – Ρουκέτες της Χεζμπολάχ χτύπησαν τη Χάιφα

otavoice

Σε συναγερμό το Κίεβο για αντίποινα μετά το πλήγμα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κριμαία

otavoice

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Θήβα – Εγινε αισθητός και στην Αθήνα

otavoice

Χαμάς: Παραμένει στον Λίβανο η σορός του Νασράλα – Θα πάρει χρόνο ο διορισμός διαδόχου

otavoice

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια

otavoice

“Μονομαχία” Ανδρουλάκη – Δούκα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ

otavoice