OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μιανμάρ: Τουλάχιστον 74 οι νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι

Τουλάχιστον 74 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών που εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί αφού αγνοείται η τύχη 89 κατοίκων.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 33 νεκρούς και περισσότερους από 235.000 εκτοπισμένους.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 350 ανθρώπων σε Μιανμάρ, Βιετνάμ, Λάος και Ταϊλάνδη – χώρες που επλήγησαν από τον τυφώνα Γιάγκι.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στη Μιανμάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα Global New Light of Myanmar, η οποία μεταδίδει ότι καταστράφηκαν περισσότερα από 65.000 σπίτια, δρόμοι και γέφυρες. Μεγάλες γεωργικές εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει στο κεντρικό τμήμα της χώρας, γύρω από την πρωτεύουσα Ναϊπιντάου, ενώ κατολισθήσεις αναφέρθηκαν σε αρκετές ορεινές περιοχές.

Ο επικεφαλής της χούντας της Μιανμάρ, ο στρατηγός Μιν Αούνγκ Λάινγκ, απηύθυνε χθες Σάββατο έκκληση για βοήθεια από το εξωτερικό, παρότι σε ανάλογη περίσταση την είχε αρνηθεί παλαιότερα. Τον Ιούνιο του 2023 είχε αναστείλει τις άδειες εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που προσπαθούσαν να βοηθήσουν σχεδόν ένα εκατομμύριο πληγέντες από τον κυκλώνα Μόκα. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είχε καταγγείλει τότε την «ακατανόητη» απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Πέντε μονάδες η διαφορά υπέρ της Χάρις σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos

otavoice

Γυναίκες μαθηματικοί στο περιθώριο της Ιστορίας

otavoice

Κακοκαιρία Boris: Καταστροφικές πλημμύρες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη

otavoice

Κυρ. Βελόπουλος: Η ΝΔ κυβερνά υπέρ των καπιταλιστών-ολιγαρχών

otavoice

Με αντίποινα απειλεί ο Νετανιάχου – Οι Χούθι ανέλαβαν την πυραυλική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ

otavoice

Μεγάλο συλλαλητήριo των πλημμυροπαθών του Παλαμά- “Παραμένουμε απροστάτευτοι”

otavoice