OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

11 η Γιορτή Τσικουδιάς στο Ωραιόκαστρο με χορούς και κρητικά εδέσματα

Με άρωμα Κρήτης «πλημμύρισε» χθες το βράδυ το Ωραιόκαστρο με την 11η Γιορτή Τσικουδιάς, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κονταξοπούλειο Δημοτικό Γυμναστήριο και άνοιξε με παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης από τους μικρούς χορευτές του Συλλόγου «Ερωτόκριτος», που χόρεψαν υπό τις οδηγίες του χοροδιδάσκαλου Πολύδωρου Γιαννάκη.

Η Άννα Τσομίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος», εξέφρασε τις ευχαριστίες στον Δήμο Ωραιοκάστρου για την υποστήριξη της διοργάνωσης, στα μέλη του Συλλόγου και στους εθελοντές που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία.

«Ο Σύλλογος Κρητών ‘’Ερωτόκριτος’’ μας έχει συνηθίσει σε όμορφα πράγματα που κάθε χρόνο γίνονται καλύτερα. Έχουν καταφέρει να παντρέψει την πολιτιστική παράδοση της Κρήτης με της Μακεδονίας,
φέρανε την Κρήτη κοντά στο Ωραιόκαστρο και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Εμείς ως διοίκηση στο Δήμο στεκόμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε όλες αυτές τις όμορφες πολιτιστικές πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Να περάσετε όλοι όμορφα και να είμαστε γεροί του χρόνου να ανταμώσουμε ξανά εδώ», τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Συγχαρητήρια στα μέλη του Ερωτόκριτου, στη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου που υποστηρίζει τόσο όμορφες εκδηλώσεις. Μεταφέρω το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, τονίζοντας πως εμείς οι Μακεδόνες αγαπάμε τους Κρητικούς, αγαπάμε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Κρήτης και μας αρέσει να γλεντάμε με τους ήχους της κρητικής μουσικής», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χρήστος Μήτας.

«Η Κρήτη έχει γίνει κομμάτι του Ωραιοκάστρου, αισθανόμαστε κοντά μας όλους τους Κρήτες, συγχαρητήρια στο Σύλλογο και στους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να γίνει αυτή η εκδήλωση», ανέφερε η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, αντιδήμαρχοι του Δήμου Ωραιοκάστρου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, μέλη πολιτιστικών συλλόγων του Ωραιοκάστρου και εκατοντάδες πολίτες.

Η 11 η Γιορτή Τσικουδιάς πλαισιώθηκε μουσικά από τον Γιάννη Σπιθάκη και το συγκρότημά του, οι οποίοι ήρθαν στο Ωραιόκαστρο από το Ηράκλειο της Κρήτης αποκλειστικά για τη Γιορτή. Την τιμητική τους στην εκδήλωση είχαν η κρητική τσικουδιά και το κρητικό ποικιλίας ρωμαίικο κρασί, συνοδεία κρητικών εδεσμάτων, όπως ντάκος και σφακιανή πίτα.

Σχετικά Άρθρα

90η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας – Γιορτή αντάξια της ιστορίας της!

otavoice

Θεσσαλονίκη: Τιμήθηκε η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

otavoice

Δήμος Ιωαννιτών και ΔΟΜ υπέγραψαν Mνημόνιο Συνεργασίας για την ένταξη και την κοινωνική ενσωμάτωση

otavoice

Παρουσιάστηκε το Τ.Π.Σ. Χαλκιδέων και Ληλαντίων – Οι προτάσεις του δήμου

otavoice

Με επιτυχία η παράσταση “ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ” του Ευριππίδη στη Νέα Χαλκηδόνα

otavoice

Στον αδελφοποιημένο Δήμο Γεροσκήπου της Κύπρου ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής

otavoice