OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Θεσσαλονίκης: Στις 19/9 ξεκινά το 59ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Μεταμορφωμένο και με νέο λογότυπο που αντικατοπτρίζει τη μακραίωνη ιστορική διαδρομή της Θεσσαλονίκης έρχεται το φετινό 59ο Φεστιβάλ Δημητρίων. Τα 59α Δημήτρια μάς προσκαλούν σε ένα ταξίδι μεταμόρφωσης, εμπνευσμένης, αντιστρόφως ανάλογα, από την ατμόσφαιρα της Μεταμόρφωσης του επετειακού τιμώμενου συγγραφέα Φραντς Κάφκα.

Το μακροβιότερο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης διεξάγεται φέτος από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη 1η Νοεμβρίου 2024, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με μια πληθώρα επιλογών που αναδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη ως μια πόλη εξωστρεφή, πολυσυλλεκτική και συμπεριληπτική.

Με την καταλυτική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δοθεί στον σημαντικότερο πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης η αισθητική, η αίγλη και η δυναμική που του αρμόζει.

Η δημιουργική σύμπραξη και συνεργασία του Φεστιβάλ Δημητρίων με κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης αλλά και με άλλους πολύ σημαντικούς δημόσιους (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Προξενείο της Γαλλίας / Γαλλικό Ινστιτούτο, MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Αγιορειτική Εστία κ.ά.) και ιδιωτικούς φορείς πολιτισμού και τέχνης της πόλης προσφέρουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο- μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων.
Μουσική, θέατρο, χορός, όπερα, εικαστικά, σινεμά, performance, λογοτεχνία, αφιερώματα, εκθέσεις και για πρώτη φορά γαστρονομία, ένας ολόκληρος κόσμος τεχνών και άλλων δρώμενων σάς περιμένει στα 59α Δημήτρια!

Ανακαλύψτε τα, ζήστε τα, απολαύστε τα!

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην επίσημη ιστοσελίδα των Δημητρίων e-dimitria.gr.

Σχετικά Άρθρα

Β. Σίμος: «Το Υπουργείο αντιμετωπίζει τα συγκεκριμένα παιδιά σαν περιττό έξοδο»

otavoice

Δ.Π.Φαλήρου: Μουσικός περίπατος με καλοκαιρινή Αύρα

otavoice

Στον πταισματοδίκη Πολυγύρου η δήμαρχος Κασσάνδρας- Αρνείται κάθε ευθύνη!!!

otavoice

Ο Δήμος Αμαρουσίου στην εκδήλωση της επετείου των 100 χρόνων του Συλλόγου Αθμονέων

otavoice

Δ.Ιλίου: Εγκαίνια του 1ου Προτύπου Γυμνασίου

otavoice

Ανέλαβαν υπηρεσία 25 νέοι υπάλληλοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

otavoice