OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Σουφλίου: Εγκαίνια κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρωτοκκλησίου

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού, του Δημάρχου Σουφλίου Καλακίκου Παναγιώτη, του Διοικητή του 558 ΜΚ/ΤΠ της 50ης Ταξιαρχίας, του Διοικητή του Α.Τ. Σουφλίου, των Αντιδημάρχων Πιτιακούδη Μιχαήλ, Μπαλτζή Γεώργιου, Δαρούση Δημήτρη και Παπατσιλέκα Θωμά, του Δημοτικού Συμβούλου Ορφέα Τσιακίρη Χρήστου καθώς και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Πρωτοκκλησίου Αλήογλου Μεχμέτ και Κορνοφωλιάς Τσακαλδήμη Χαράλαμπου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Πρωτοκκλησίου, το οποίο ο Δήμος Σουφλίου είχε παραχωρήσει προς χρήση στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.

Με τη συμβολή του Δήμου Σουφλίου και την αδιάκοπη εθελοντική προσπάθεια πολλών κατοίκων του Πρωτοκκλησίου και μελών του πολιτιστικού συλλόγου, το ανακαινισμένο παλαιό Δημοτικό το οποίο από τη διακοπή της λειτουργίας του έως σήμερα παρουσίαζε σημαντικές φθορές και εικόνες εγκατάλειψης, πλέον παραδίδεται έτοιμο να στεγάσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρωτοκκλησίου «Ορφέας 2007».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρωτοκκλησίου «Ορφέας 2007», με τη συντονισμένη προσπάθειά του κατάφερε να εντάξει το έθιμο του «Μπέη» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ παράλληλα οι δράσεις του δίνουν ζωντάνια στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο, αλλά ταυτόχρονα τονώνουν σημαντικά την τοπική κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σουφλίου.

Ο Δήμος Σουφλίου συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις πολιτισμού όλων των συλλόγων της περιοχής μας και αξιοποιεί σε σημαντικό βαθμό όλα τα παλαιά εμβληματικά κτίρια.

Σχετικά Άρθρα

Β. Σίμος: «Το Υπουργείο αντιμετωπίζει τα συγκεκριμένα παιδιά σαν περιττό έξοδο»

otavoice

Δ.Π.Φαλήρου: Μουσικός περίπατος με καλοκαιρινή Αύρα

otavoice

Στον πταισματοδίκη Πολυγύρου η δήμαρχος Κασσάνδρας- Αρνείται κάθε ευθύνη!!!

otavoice

Ο Δήμος Αμαρουσίου στην εκδήλωση της επετείου των 100 χρόνων του Συλλόγου Αθμονέων

otavoice

Δ.Ιλίου: Εγκαίνια του 1ου Προτύπου Γυμνασίου

otavoice

Ανέλαβαν υπηρεσία 25 νέοι υπάλληλοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

otavoice