OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βροχές και καταιγίδες στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα

Περισσότερο φθινοπωρινό θα είναι σήμερα το σκηνικό του καιρούσε αρκετές περιοχές στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, καθώς εκτός από σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και αξιόλογες βροχοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τρίτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες και στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις, έως 5 μποφόρ. H θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια έως 24 με 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τοπικά τους 28 με 29 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις από το απόγευμα και μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.

Την Τετάρτη οι κατά τόπους βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν, με τα περισσότερα φαινόμενα να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, αλλά και στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Ο άστατος βροχερός καιρός στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βορειοδυτικό Αιγαίο θα συνεχιστεί και την υπόλοιπη εβδομάδα, ενώ θα είναι αισθητά λιγότερα τα φαινόμενα και περισσότερη η ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές στους 24 με 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Πηγή: ertnews.gr, Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος MSc

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Αργιθέας: Παρεμβάσεων συνέχεια στην ορεινή μας περιοχή…

otavoice

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice

Επίτροπος “Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού” ο Απ. Τζιτζικώστας – Η νέα σύνθεση της ΕΕ

otavoice

Eurostat: Τρίτη χειρότερη η Ελλάδα στην ΕΕ το 2023, σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση

otavoice

Επίθεση από τουρκικό Drone στο βόρειο Ιράκ, σε συνάντηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν

otavoice

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακή υποδομή στο Σούμι

otavoice