OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μεταναστευτικό: Δίκαιη κατανομή βαρών ζητά η Αθήνα – Αναταράξεις στην Ευρώπη

Αναταράξεις στην Ευρώπη προκαλεί η μονομερής τροποποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής από τη Γερμανία.

Η Πολωνία χαρακτήρισε την απόφαση απαράδεκτη, ενώ η Αυστρία ήδη έχει ανακοινώσει πως δεν θα δέχεται τους μετανάστες που απορρίπτουν οι Γερμανοί.

Παρά τις αντιδράσεις, όμως, η Ολλανδία κινείται στη γραμμή του Βερολίνου για αυστηρούς ελέγχους, ενώ η Βρετανία ζητά την τεχνογνωσία της Ιταλίας, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει ο σάκος του μποξ» διαμηνύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αντιδρώντας στη μονομερή τροποποίηση της γερμανικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Την ανάγκη για δίκαιο καταμερισμό των βαρών, στο πλαίσιο του συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, επισήμανε και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αντιμετώπιση της εξωτερικής διάστασης του μεταναστευτικού, δηλαδή την προστασία των συνόρων και την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών.

Στο Βερολίνο βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος θα συμμετάσχει στο Συνέδριο «Western Balcans Summit 2024».

Ο υπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί για τα κρίσιμα ζητήματα της παράτυπης μετανάστευσης, της διακίνησης μεταναστών, της εμπορίας ανθρώπων και του οργανωμένου εγκλήματος.

Το προσφυγικό απαιτεί συλλογική Ευρωπαϊκή δράση τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές με τις συσκέψεις ΕΥΠ, ΕΛ.ΑΣ και αρμόδιων φορέων να είναι συνεχείς.

Πηγή: ertnews.gr, (AP Photo/Massimo Pinca)

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Αργιθέας: Παρεμβάσεων συνέχεια στην ορεινή μας περιοχή…

otavoice

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice

Επίτροπος “Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού” ο Απ. Τζιτζικώστας – Η νέα σύνθεση της ΕΕ

otavoice

Eurostat: Τρίτη χειρότερη η Ελλάδα στην ΕΕ το 2023, σε σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση

otavoice

Επίθεση από τουρκικό Drone στο βόρειο Ιράκ, σε συνάντηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν

otavoice

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ενεργειακή υποδομή στο Σούμι

otavoice