OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμαρχος Κιλκίς τίμησε την Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Κιλκίς, με διοργανωτική μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των συστηματικών διωγμών, της Γενοκτονίας και του ξεριζωμού των ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, κατά την περίοδο 1912-1922, που είχαν ως αποτέλεσμα την προσφυγιά και τη διασπορά του ελληνικού στοιχείου.

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων. Για το ιστορικό πλαίσιο της περιόδου των διωγμών και των δεινών που υπέστησαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας από την τουρκική θηριωδία μίλησε ο επισκέπτης λέκτορας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας Θεοδόσης Κυριακίδης.

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων του Δημοτικού Πάρκου – Κήπου, την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Σχετικά Άρθρα

Π.Ι.Ν: Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για έργα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

otavoice

Ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε τη συνάντηση των Πρέσβεων

otavoice

Δ.Κυθήρων: Ξεκινάει άμεσα η εγκατάσταση 3 νέων μονάδων αφαλάτωσης

otavoice

Δ. Βριλησσίων: Νέοι τηλεφωνικοί αριθμοί έκτακτης ανάγκης

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Δημόσια Διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2024-2028

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης: “Η Πεντέλη θα ξαναγεννηθεί πιο δυνατή”

otavoice