OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Δ.Μ: Στην 1η Γιορτή Κτηνοτροφίας στην Τ.Κ. Γράμος παραβρέθηκε ο Γ. Αμανατίδης

Στην 1η Γιορτή Κτηνοτροφίας στην Τοπική Κοινότητα Γράμος της Π.Ε. Καστοριάς παραβρέθηκε σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, παρουσία του Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστου Κέλλα, της Βουλευτή Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Κώστα Βύζα και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενου.

Ό κ. Αμανατίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε τη σημαντικότητα της περιοχής, η οποία είναι βασικός παράγοντας, όπως και η αναγκαιοτητα των παρεμβασεων για να μεινουν οι κτηνοτρόφοι στον τοπο τους. “Εμεις, όπως είπε, πρεπει να δημιουργήσουμε τις προυποθεσεις γι’ αυτό.

Και για τον λόγο αυτό, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενο δημοπρατούμε 1950 ποτίστρες μαζι με λαστιχα και προσδιορίζουμε να εγκαταστήσουμε στέγαστρα για τις αναγκες των ζωων τα οποία πρόκειται να κατασκευασουμε σε συνεργασία με τους Δημους.”

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με την κτηματογράφιση στην περιοχή, τονίζοντας οτι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Π.Ε. Καστοριάς με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο πήρε την κατάλληλη πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργειο δρομολογήθηκε η εξεύρεση λυσης.

“Ηδη, όπως επεσήμανε ο κ. Αμανατίδης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υλοποίησε εργα στην περιοχή εκ των οποίων κάποια έχουν ολοκληρωθεί και κάποια είναι σε φαση εξελιξης.”

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στα διαχειριστικά σχέδια των βοσκοτόπων διαβεβαιώνοντας τους κτηνοτρόφους για την καλύτερη εξεύρεση λύσης και την λήψη της κατάλληλης απόφασης.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε τη συνάντηση των Πρέσβεων

otavoice

Δ.Κυθήρων: Ξεκινάει άμεσα η εγκατάσταση 3 νέων μονάδων αφαλάτωσης

otavoice

Δ. Βριλησσίων: Νέοι τηλεφωνικοί αριθμοί έκτακτης ανάγκης

otavoice

Δ.Αιγάλεω: Δημόσια Διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2024-2028

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης: “Η Πεντέλη θα ξαναγεννηθεί πιο δυνατή”

otavoice

Δ.Πειραιά: “Just Go Zero” – Πρωτοπόρο πρόγραμμα παραλαβής υλικών/αποβλήτων

otavoice