OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου στην εκδήλωση της επετείου των 100 χρόνων του Συλλόγου Αθμονέων

Στην επέτειο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού Συλλόγου Αθμονέων ( 1924-2024), εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη στην πλατεία Ηρώων, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, ο Αντιδήμαρχος, Αναπληρωτής Δημάρχου Δημήτρης Σμυρνής απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό και αναγνώσκοντας το μήνυμά του Δημάρχου υπογράμμισε:

«Είναι σημαντική η επέτειος του εορτασμού των 100 χρόνων του Συλλόγου Αθμονέων. Η εκατονταετής πορεία του Συλλόγου μας είναι γεμάτη από ιστορία, αγώνες, παράδοση και προσφορά στην κοινότητά μας. Αποτελεί έναν φωτεινό φάρο της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και προβάλλοντας αξίες, όπως, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός και η προσφορά. Οι δράσεις του διαχρονικά συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού, ενώ ταυτόχρονα προάγουν την πολιτιστική και πολιτισμική ζωή της πόλης μας.

Αυτή η επέτειος, δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για εορτασμό, αλλά και για περισυλλογή, για να αναλογιστούμε τις ρίζες μας και να σκεφτούμε το μέλλον. Οι άνθρωποι που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον Σύλλογο Αθμονέων αξίζουν τον σεβασμό και την αναγνώρισή μας, καθώς έχουν συμβάλει στην διατήρηση και προαγωγή των παραδόσεών μας.

Εκφράζω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη προς τον Σύλλογο Αθμονέων, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως η Δημοτική Αρχή θα είναι πάντα στο πλευρό τους. Εύχομαι επίσης σε όλους τους παρευρισκόμενους να συνεχίσουν να στηρίζουν με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση αυτήν τη σημαντική κοινότητα.

Χρόνια πολλά στον Σύλλογο Αθμονέων! Μαζί συνεχίζουμε την παράδοση, μαζί χτίζουμε το μέλλον.»

Εγκάρδιο καλωσόρισμα προς τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία όλων στην ιδιαίτερη αυτή επέτειο των 100 χρόνων και τη σταθερή βούληση να συνεχίσει ο Σύλλογος Αθμονέων να διαφυλάττει την ιστορία και τις παραδόσεις του Μαρουσιού στη νέα εποχή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Φιλόλογος και μέλος του Συλλόγου Μαριάννα Μήλλα στη διάλεξή της μίλησε για το παλιό Μαρούσι. Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας που λειτουργούσε με φωτογραφικό υλικό από τα αρχεία Μαρουσιωτών και μελών του Συλλόγου.

Σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα έγιναν οι βραβεύσεις προσωπικοτήτων παλιών Μαρουσιωτών που άφησαν με την προσφορά τους το στίγμα τους στο σύλλογο και στην πόλη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Νικόλαος Πέππας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Βουρλάκη, Φανή Λέκκα, Κυριακή Κανάρη, Ευτυχία Παρασύρη, Χρίστος Αναστασόπουλος και Κατερίνα Ψάλτη.

Επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δημιουργεί τμήμα Γυμναστικής για Όλους

otavoice

Π.Δ.Ε: Μουσική εκδήλωση στις 20/9 στο Θεατράκι Μαρίνας

otavoice

Δ.Ασπροπύργου: Hμερίδα για τη νόσο Alzheimer στο Αγροκήπιο

otavoice

Γ. Αλεξόπουλος: «Στήριξη σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς-Τα παιδιά είναι το μέλλον»

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Ενημέρωση Σακκά για τον αντιπλημμυρικό αγωγό της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

otavoice

Δ.Θάσου: Πρόσληψη εργατών, πολιτών τρίτων χωρών, με τη διαδικασία της μετάκλησης

otavoice