OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Β. Σίμος: «Το Υπουργείο αντιμετωπίζει τα παιδιά με αυτισμό σαν περιττό έξοδο»

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή (16/9) συνεδρίασή του, ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το αρμόδιο Υπουργείο την άμεση πλήρωση όλων των κενών σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στο τμήμα Ένταξης παιδιών με αυτισμό που λειτουργεί στο 13ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης.

Αυτή τη στιγμή στο τμήμα υπάρχουν 5 παιδιά με σοβαρά προβλήματα που πιστοποιούνται και με σχετική γνωμοδότηση από το οικείο Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (Κε.Δ.Α.Σ.Υ.).

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, σε δήλωσή του, αναφέρει: «Το Υπουργείο αντιμετωπίζει τις ζωτικές ανάγκες και των συγκεκριμένων παιδιών σαν “περιττό” έξοδο.

Είναι απάνθρωπο και απαράδεκτο το γεγονός. Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών, των οικογενειών και των εκπαιδευτικών τους. Θα επικοινωνήσω αύριο με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το αρμόδιο Υπουργείο και -μεταφέροντας την απόφαση του Δ. Σ.- θα ζητήσω την άμεση πληρωσή όλων των κενών.

Οι ανάγκες των παιδιών μας, πολύ περισσότερο όσων χρήζουν παράλληλης στήριξης και της συνδρομής Ειδικου Βοηθητικού Προσωπικού, δεν μπορούν να μπαίνουν στην “κλίνη του Προκρούστη” στο όνομα ενός υποτιθέμενο εξορθολογισμού, στο ζύγι κόστους-οφέλους».

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δημιουργεί τμήμα Γυμναστικής για Όλους

otavoice

Π.Δ.Ε: Μουσική εκδήλωση στις 20/9 στο Θεατράκι Μαρίνας

otavoice

Δ.Ασπροπύργου: Hμερίδα για τη νόσο Alzheimer στο Αγροκήπιο

otavoice

Γ. Αλεξόπουλος: «Στήριξη σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς-Τα παιδιά είναι το μέλλον»

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Ενημέρωση Σακκά για τον αντιπλημμυρικό αγωγό της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

otavoice

Δ.Θάσου: Πρόσληψη εργατών, πολιτών τρίτων χωρών, με τη διαδικασία της μετάκλησης

otavoice