OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Τήλου στο συνέδριο ενημέρωσης του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, στην Ιθάκη

Ο Δήμος Τήλου, με επικεφαλής τη Δήμαρχο και Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών (ΕΔΜΝ), κ. Μαρία Καμμά, συμμετείχε στο σημαντικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Δικτύου και άλλων φορέων. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή του ΟΟΣΑ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στελεχών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η συνεδρίαση, υπό τη διεύθυνση του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, είχε ως στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μικρών νησιών. Το ΕΔΜΝ εκπροσωπήθηκε από τετραμελή αντιπροσωπεία, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου του Δικτύου, κ. Λευτέρη Κεχαγιόγλου, της Δημάρχου Τήλου, κα. Μαρία Καμμά, του Δημάρχου Ιθάκης, κ. Διονύσιου Στανίτσα, και του Διευθυντή του Δικτύου, κ. Κωνσταντίνου Κωστέλλου.

Οι εκπρόσωποι του ΟΟΣΑ ζήτησαν να ενημερωθούν για τα σημαντικά επιτεύγματα της Τήλου, όπως η αυτονομία του νησιού από πλευράς ενέργειας μέσω του υβριδικού συστήματος ΑΠΕ, που το καθιστά παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης. Η Τήλος έχει διακριθεί επίσης για την πρωτοπορία της στη διαχείριση απορριμμάτων, με το πρόγραμμα «Just Go Zero», που στοχεύει στην πλήρη εξάλειψη αποβλήτων και ανακύκλωση στο νησί.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, συζητήθηκαν επίσης οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2025, στο πλαίσιο ενός διακρατικού ευρωπαϊκού προγράμματος που αφορά την Ελλάδα, την Κροατία και τη Σουηδία, με αντικείμενο την αύξηση της ποιότητας της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των νησιωτικών οικονομιών.

Η Δήμαρχος Τήλου βρίσκεται στην Ιθάκη όχι μόνο για το συνέδριο, αλλά και για να παρακολουθήσει το Θεατρικό Φεστιβάλ του νησιού, καθώς και για την έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης της Τήλου με την Ιθάκη, που θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ των δύο νησιών.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Δημάρχου Τήνου με τον Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα

otavoice

Διήμερο τουρνουά βόλλεϊ υπό την αιγίδα του Δ. Κιλκίς

otavoice

Δ. Πατρέων: Οι αγώνες μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών έχουν αποτελέσματα

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης υποδέχτηκε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Π. Χιώνη

otavoice

Δωρεά του Metropolitan General σε 40 σχολεία του Δήμου Κηφισιάς

otavoice

Διανομή σχολικών ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Χανίων

otavoice