OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πειραιά: “Just Go Zero” – Πρωτοπόρο πρόγραμμα παραλαβής υλικών/αποβλήτων

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να καινοτομεί υλοποιώντας έναν πρωτοποριακό ψηφιακό μετασχηματισμό της διαδικασίας ανακύκλωσης με τη λειτουργία της πρώτης εφαρμογής παραλαβής αποβλήτων από το σπίτι.

Έχοντας πετύχει πολλά στον τομέα αυτό συνεχίζει, παρέχοντες στους δημότες υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής στην πόλη τους. Η εφαρμογή άρχισε την πιλοτική της λειτουργία τον Ιούνιο σε συγκεκριμένες περιοχές του Πειραιά και σύντομα θα επεκταθεί σε περισσότερα σημεία του Δήμου.

Πως λειτουργεί:

Ο πολίτης, αφού κατεβάσει την εφαρμογή, μπορεί να κάνει αίτημα παραλαβής αποβλήτων από το χώρο του. Οι κατηγορίες των αποβλήτων που εξυπηρετούνται αρχικά είναι: ρούχα, μικρές ή μεσαίες ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταρίες και μαγειρικό τηγανέλαιο.

Αφού καταχωρηθεί το αίτημα, η εφαρμογή αναλαμβάνει να ειδοποιήσει αδειοδοτημένους συλλέκτες με σκοπό με προκαθορισμένο ραντεβού από την καταχωρημένη διεύθυνση, να παραλάβουν τα υλικά και να τα προωθήσουν στις κατάλληλες μονάδες επεξεργασίας και ανακύκλωσης. Η διαδικασία αυτή είναι πιστοποιημένη για τη διασφάλιση ότι κανένα υλικό δεν θα καταλήξει σε χώρους υγειονομικής ταφής, αλλά μετά από επεξεργασία θα αποκτήσει μια δεύτερη ζωή.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store και το Play Store

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επεσήμανε πως ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί το «Just Go Zero» ακόμη ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες να ανακυκλώνουν από την πόρτα τους με έναν άμεσο και σύγχρονο τρόπο, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. «Συνεχίζουμε τις καινοτόμες περιβαλλοντικές ενέργειες, προκειμένου να εντάξουν ακόμη περισσότερο οι Πειραιώτες την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας τόνισε το πόσο σημαντικό είναι οι δημότες να μπορούν χωρίς κόπο να κάνουν πράξη την ευαισθησία τους για το περιβάλλον και να γίνουν μέρος μίας παγκόσμιας πρωτιάς, στο κίνημα της κυκλικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πειραιά, με τη διοργάνωση του Έξυπνου Σχολικού Πρωταθλήματος Just Go Zero Schools, στο οποίο διαγωνίζονται 45 Δημοτικά σχολεία του Πειραιά ως προς τη χωριστή συλλογή και ανακύκλωση στις σχολικές μονάδες, έχει δείξει έμπρακτα ότι υιοθετεί μια σειρά από δράσεις με στόχο να γίνει πράξη η αντίληψη της κυκλικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα Just Go Zero, έγινε παγκοσμίως γνωστό καθώς βοήθησε την Τήλο να γίνει ο πρώτος Πιστοποιημένος Δήμος Μηδενικών Αποβλήτων στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice

Μ. Ψυχάλης: «Στόχος μας ο Πολιτισμός να φτάσει σε κάθε γειτονιά»

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Τήνου με τον Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα

otavoice

Διήμερο τουρνουά βόλλεϊ υπό την αιγίδα του Δ. Κιλκίς

otavoice

Δ. Πατρέων: Οι αγώνες μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών έχουν αποτελέσματα

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης υποδέχτηκε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Π. Χιώνη

otavoice