OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ταυτόχρονες ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό – Εκατοντάδες τραυματίες μέλη της Χεζμπολάχ

Πηγές ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο τραυματίστηκαν σοβαρά μετά την έκρηξη των συσκευών ραδιοεπικοινωνίας που μετέφεραν στη νότια Βηρυτό.

«Στις 16:00 ακούστηκε μια μεγάλη έκρηξη στη συνοικία Ντάπια στη Βηρυτό. Η συνοικία αυτή ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ, είναι σιιτική. Το περίεργο είναι ότι παράλληλα σε πολλές περιοχές του Λιβάνου και στη Βηρυτό και στο νότο και στην κοιλάδα Μπεκά εξερράγησαν beeper.

Δηλαδή κάτι σαν γουόκι τόκι που έχουν τα στελέχη της Χεζμπολάχ για να συνεννοούνται μεταξύ τους» ανέφερε ο Γαβριήλ Χαρίτος, ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, στην εκπομπή «Update» του ΕΡΤNews και τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα.

 

«Εδώ στο Ισραήλ δεν υπάρχει ούτε σχολιασμός, ούτε καμία αντίδραση. Αναμεταδίδονται όλες οι πληροφορίες από τα αραβικά μέσα.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Reuters έκανε λόγο για κυβερνοεπίθεση από τους Ισραηλινούς που είχε ως στόχο τα beeper των στελεχών της οργάνωσης και η οργάνωση έχει βγάλει και ανακοίνωση προς τα στελέχη της να απομακρυνθούν από τα beeper που ίσως έχουν κοντά τους», σημειώνει ο κ. Χαρίτος.

Ανταποκριτής του Sky News Arabia είπε: «Τραυματισμοί μεταξύ μελών της Χεζμπολάχ στο νότιο προάστιο της Βηρυτού μετά από παραβίαση της ασφάλειας που επηρέασε τις συσκευές επικοινωνίας».

Η παραβίαση των επικοινωνιών θεωρείται μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το Ισραήλ για να επιτύχει τους στόχους του, καθώς η δολοφονία του Φουάντ Σουκρ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Μέσα ενημέρωσης και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στα σημεία των ατυχημάτων.

 

Διεύρυνση του πολέμου

Στο Ισραήλ «χθες το βράδυ άρχισε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 21:00 που ολοκληρώθηκε γύρω στις 03:00 το πρωί. Και η απόφαση ήταν ότι προστίθεται ως στόχος πολέμου η επιστροφή των Ισραηλινών που εγκατέλειψαν τις εστίες τους από τις πόλεις τους, στις βόρειες περιοχές της χώρας, από τον περασμένο Οκτώβριο έως και τώρα.

Μιλάμε για γύρω στα 150.000 άτομα που έχουν φύγει από τις πόλεις τους και αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι για να επιστρέψουν πρέπει να «καθαρίσει» ο νότιος Λίβανος.

Πηγή ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Motor Oil: Σε ύφεση η φωτιά – Τρεις εργαζόμενοι ελαφρά τραυματίες

otavoice

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο- 2.750 τραυματίες και 8 νεκροί – Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ

otavoice

Στην Αθήνα αύριο ο Πρόεδρος της Κύπρου, στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννο Κρανιδιώτη

otavoice

Μεγάλη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil (βίντεο)

otavoice

ΕΕ: Αποδεκτή η δημιουργία Αγροτικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης – 50 δισ. ευρώ για τους αγρότες

otavoice

Επίτροπος “Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού” ο Απ. Τζιτζικώστας – Η νέα σύνθεση της ΕΕ

otavoice