OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Βριλησσίων: Ξεκινά ο κύκλος διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου

Με δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στο έργο του Κώστα Βάρναλη ξεκινά ο εφετινός κύκλος διαλέξεων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Βριλησσίων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 140 ετών από τη γέννηση του Κώστα Βάρναλη οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος» του πάρκου Μ. Θεοδώρακης (πρ. ΤΥΠΕΤ) Π. Μπακογιάννη 38-42 στις 25 και 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Λογοτέχνης Κώστας Βάρναλης

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9/24, 7.30 μ.μ

    • Θα μιλήσουν, ο Βασίλης Αλεξίου, Καθηγητής στο Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ. (Θεωρία της Λογοτεχνίας), με θέμα: « H διαλεκτική της Βαρναλικής ποιητικής» και ο Νίκος Σαραντάκος, συγγραφέας, μεταφραστής, με θέμα: «Ο δημοσιογράφος Κώστας Βάρναλης».
    • Ποιήματα θα διαβάσουν μαθήτριες και μαθητές από τα Λύκεια Βριλησσίων, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων του Κώστα Βάρναλη, από τα βιβλιοπωλεία της πόλης: ΜΟΛΥΒΟΚΟΝΔΥΛΟ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ.
    • Θα προβληθούν βίντεο για τον Ποιητή.
Ο «μελοποιημένος» Βάρναλης

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/9/24, 7.30 μ.μ.

  • Παρουσίαση : «Ποιήματα που έγιναν τραγούδια. Ο Κώστας Βάρναλης στην δισκογραφία». Θέμης Κοτσιφάκης, εκπαιδευτικός, ραδιοφωνικός παραγωγός.
  • Ζωντανή μουσική, με τραγούδια από μελοποιημένα ποιήματα του Κώστα Βάρναλη, με τους Τάσο Ζαφειρίου (τραγούδι, κιθάρα, ενορχήστρωση), Βαγγέλη Τζίτζη (κιθάρα, τραγούδι), Λευτέρη Τζίτζη (πιάνο), Κώστα Μπισκίνη (μπουζούκι) και Χρήστο Τζώρτζη (μπάσο).
  • Ποιήματα θα διαβάσουν μαθητές και μαθήτριες από τα Λύκεια Βριλησσίων, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση με εξώφυλλα δίσκων (βινυλίου και cd) με μελοποιημένα ποιήματα του Βάρναλη.

Σχετικά Άρθρα

Επενδύοντας στην Ταυτότητα της Πελοποννήσου – Νέο Place Brand

otavoice

203η επέτειος από την Άλωση της Τριπολιτσάς – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

otavoice

Συνάντηση της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

otavoice

Ο Χ. Μπονάνος στην ορκωμοσία νοσηλευτών του Γ.Ν. Πατρών

otavoice

Τοιχογραφία από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Ιωνία

otavoice

Δ. Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων 24-26/9

otavoice