OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Κυθήρων: Εγκρίθηκαν 6 εκατ. ευρώ για έργα – 102 νέες θέσεις εργασίας

Μέσα από το Τοπικό Πρόγραμμα LEADER «Πολιτισμός και Περιβάλλον “Εν Πλώ”» και με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας» και το «Ε.Π Αλιεία», στα Κύθηρα εγκρίθηκαν περισσότερα από 6.000.000€ (δημόσια δαπάνη) για την υλοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών έργων, στους τομείς του τουρισμού, της εστίασης, του πολιτισμού, της μεταποίησης, του πρωτογενούς τομέα και των υπηρεσιών. Χρηματοδοτήθηκαν σημαντικά δημόσια και ιδιωτικά έργα (10 δημόσια και 55 ιδιωτικά), μέσω της υλοποίησης των οποίων διατηρήθηκαν 193 θέσεις εργασίας και δημιουργήθηκαν 102 νέες!

Tα στελέχη του Δικτύου Νήσων Αττικής μέσω του οποίου υλοποιείται το Πρόγραμμα LEADER στα Κύθηρα, ενημέρωσαν στο Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, τόσο του τρέχοντος προγράμματος για την σωστή ολοκλήρωση των πράξεων, όσο και τους υποψήφιους για το νέο πρόγραμμα που θα τρέξει από το νέο έτος.

Παρά το γεγονός ότι στη νέα προγραμματική περίοδο το ποσοστό ενίσχυσης είναι μειωμένο, με τις παρεμβάσεις που κάναμε, ειδικά στα Κύθηρα και Αντικύθηρα η μεταποίηση γεωργικών και μη γεωργικών προϊόντων, οι δράσεις βιοοικονομίας και κυκλικής οικονομίας, θα έχουν ποσοστό ενίσχυσης έως 80%, αναφέρει ο δήμαρχος Κυθήρων, Εσυτράτιος Χαρχαλάκης.

Η μέρα έκλεισε ευχάριστα, με τα εγκαίνια της νέας επιχείρησης του Βασίλη Κασιμάτη στις Καρβουνάδες, που ενισχύθηκε σημαντικά από το πρόγραμμα LEADER! Τέτοιες οικογενειακές επιχειρήσεις, όπως οι περισσότερες στο νησί, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και αντιστέκονται στη λαίλαπα των μεγάλων απρόσωπων εμπορικών κέντρων, στηρίζοντας την μικροκοινωνία μας με θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας τα μέγιστα στο τοπικό ΑΕΠ. Όλες αυτές οι οικογενειακές επιχειρήσεις, όλων των κλάδων, αξίζουν τη στήριξή μας!

Σχετικά Άρθρα

Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα: «Χαίρε Μικρασία, Σμύρνη Αλησμόνητη»

otavoice

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στην 30η Έκθεση “KAVALA EXPO 2024”,

otavoice

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης των ΚΕΠ στην Γορτυνία

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

otavoice

Ανακυκλώνεις και κερδίζεις στα 13 Πολυκέντρα του Δήμου Χαλκιδέων 

otavoice

Ο Χ. Μπονάνος στις εκδηλώσεις για την 80η επέτειο απελευθέρωσης της Πάτρας

otavoice