OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Χεζμπολάχ: Η μάχη εναντίον του Ισραήλ συνεχίζεται- Το μήνυμα Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τη δολοφονία του ηγέτη της Χασάν Νασράλα σε μια μαζική αεροπορική επίθεση σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Βηρυτού, το βράδυ της Παρασκευής και δεσμεύθηκε να συνεχίσει τη μάχη εναντίον του Ισραήλ.

Στην «καρδιά» της Βηρυτού ακούγονται ήδη πυροβολισμοί, ως «απάντηση» στον θάνατο του Νασράλα, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι θρηνεί τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ. «Το μόνο που θα πετύχει το Ισραήλ με τη δολοφονία του Χασάν Νασράλα είναι να δυναμώσει περισσότερο την αντίσταση εναντίον του καθεστώτος του Ισραήλ», αναφέρει η οργάνωση.

 

 Ιράν: Το πρώτο μήνυμα του Χαμενεΐ μετά τον θάνατο του Νασράλα

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε σήμερα τους μουσουλμάνους να “παραμείνουν δίπλα στον λαό του Λιβάνου και στην υπερήφανη Χεζμπολάχ με οποιαδήποτε μέσα έχουν και να τον συνδράμουν στην αντιμετώπιση του … μοχθηρού καθεστώτος (του Ισραήλ)”.

Ο ανώτατος ηγέτης δήλωσε επίσης πως, «η σφαγή ανυπεράσπιστων ανθρώπων στον Λίβανο αποκάλυψε για άλλη μια φορά την άγρια ​​φύση» του Ισραήλ και απέδειξε «κοντόφθαλμη» πολιτική του. Πρόσθεσε πως η ισραηλινή κυβέρνηση δεν διδάχθηκε από τις ενέργειές της στη Γάζα ότι «η συλλογική δολοφονία γυναικών, παιδιών και αμάχων δεν μπορεί να αποδυναμώσει ή να ανατρέψει τα ισχυρά θεμέλια της οργάνωσης αντίστασης».

«Η ένδοξη γραμμή του ηγέτη της αντίστασης, Χασάν Νασράλα, θα συνεχιστεί και ο ιερός σκοπός του θα πραγματοποιηθεί με την απελευθέρωση της Κοντς (Ιερουσαλήμ)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα “X”.

Το Ισραήλ έχει καταφέρει να εξουδετερώσει το 90% της ηγεσίας της Χεζμπολάχ και όλοι αναρωτιούνται αν υπάρχει έτοιμη αντικατάσταση που θα βρεθεί και θα πάρει τη θέση του Νασράλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο επί 32 χρόνια ηγέτης διαμόρφωσε τη Χεζμπολάχ σε αυτό που είναι τώρα.

Η εντολή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάζου για χτύπημα στο αρχηγείο της οργάνωσης, στη Βηρυτό, αλλάζει όλα τα δεδομένα και καταπατά τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει η Τεχεράνη.

 Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης δήλωσαν πως η δολοφονία από το Ισραήλ του ηγέτη του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα,  “θα ενισχύσει” την αποφασιστικότητά τους.

“Το μαρτύριο του (…) Χασάν Νασράλα θα ενισχύσει τη φλόγα της θυσίας, θα εντείνει τον ενθουσιασμό και θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας”, ανέφεραν οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν, σε μια ανακοίνωση λέγοντας πως ο θάνατός του θα καταλήξει “στη νίκη και την εξαφάνιση του ισραηλινού εχθρού”.

(Photo by Osama ABDULRAHMAN / AFP)

 

Παρουσιάτρια ειδήσεων του λιβανέζικου τηλεοπτικού σταθμού Al-Mayadeen, κλαίει ανακοινώνοντας ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είναι νεκρός από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Η παρουσιαάστρια καθώς λέει την είδηση δεν μπορεί να κρύψει την συγκίνησή της.

Σχετικά Άρθρα

Εντολή απομάκρυνσης υπαλλήλων της αμερικανικής πρσβείας από το Λίβανο

otavoice

Λίβανος: Τριήμερο πένθος στη χώρα για τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

otavoice

Moody’s: Νέα υποβάθμιση του Ισραήλ – Οι αντιδράσεις αξιωματούχων

otavoice

Βελόπουλος: “Το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από όλους και πάνω από όλα”

otavoice

Διασώθηκαν 66 μετανάστες ανοιχτά της Κορώνης – Συνελήφθησαν οι 4 διακινητές τους

otavoice

Κυριακή με ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας

otavoice