OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συμμετοχή του Δήμου Αιγάλεω στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Αιγάλεω, συμμετείχε για πρώτη φορά στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7-15 Σεπτεμβρίου 2024.

Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Λάμπρος Σκλαβούνος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Χρήστος Μακαρατζής και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Γιώργος Λάμπρου, συμμετείχαν στην εκδήλωση για τη βράβευση των ελληνικών συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, καθώς και στα εγκαίνια της έκθεσης.

Ο κύριος λόγος εκπροσώπησής μας στη ΔΕΘ όμως, ήταν η παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που υλοποιεί ο Δήμος Αιγάλεω από το 2017.

Η ΔΕΘ αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την ανάπτυξη, την καινοτομία και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ το 2024 τιμώμενη χώρα ήταν η Γερμανία, η οποία συμμετείχε με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και τη βιώσιμη ανάπτυξη.​

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Δήμος μας, φιλοξενούμενος στο περίπτερο των Γερμανών εταίρων στο πρόγραμμα, N3 Nachhaltigkeitsberatung Dr. Friege & Partner, παρουσίασε μέσω του Τμήματος Προγραμματισμού & Διαφάνειας (Διευθυντής: Δημήτρη Τζεμπελίκος, Υπεύθυνη Εθνικών & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων: Ευρυδίκη Παυλίδη), το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Bin2Bean, το οποίο αφορά τη μετατροπή
οργανικών απορριμμάτων σε βιοπροϊόντα.

Το πρόγραμμα Bin2Bean στοχεύει στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω καινοτόμων μεθόδων διαχείρισης αποβλήτων, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πόλεων.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμαρχος Πειραιά στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθητικής ρομποτικής και καινοτομίας στο ΣΕΦ

otavoice

Ο Κώστας Πελετίδης ενάντια στη Νατοϊκή Άσκηση «RamsteinFlag» στην Ανδραβίδα

otavoice

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

otavoice

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2024-Δήμαρχος Σπάρτης: Ο υπερμαραθώνιος ψυχής ξεκίνησε!!

otavoice

Δήμος Γορτυνίας: Νέα διοίκηση στη δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

otavoice