OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Α. Ευθυμίου: «Να μη λησμονήσουμε την τραγωδία και τον πόνο της απώλειας»

Οι μνήμες ζωντάνεψαν και η συγκίνηση χρωμάτισε την ατμόσφαιρα στην παράσταση «Δίχα τέλος και αρχή» της Μαρίας Παπανδρέου, που παρουσιάστηκε από το θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο,στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, χαιρέτισε την έναρξη της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι ζούμε σε μία δύσκολη εποχή, σε μία περίοδο όπου δεν πρέπει να ξεχνάμε τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Δεν πρέπει να λησμονούμε αυτή την τραγωδία που άφησε πίσω της 2.000 αγνοουμένους και τις οικογένειές τους να βιώνουν τον πόνο της απώλειας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι: Λουκάς Ξενοφώντος, Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Αλέξανδρος Μηλιώνης, Πρόεδρος Ελλήνων Πολεμιστών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου ’64-΄67-΄74, μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας, Μαρία Καλμπουρτζή, συγκίνησε τους θεατές με την εισαγωγή της για την ανοιχτή πληγή στις ζωές μας και στην ψυχή του τόπου μας. Μισό αιώνα πριν, «το μυαλό δραπετεύει και ζει ξανά εκείνες τις ώρες… ζωντανεύουν οι θύμησες μιας Κύπρου να αιμορραγεί με ολέθριες συνέπειες». Η Μαρία Καλμπουρτζή μίλησε για τη διαιώνιση της δυστυχίας των οικογενειών των αγνοουμένων, με το να μην τους αποκαλύπτονται πληροφορίες για την τύχη των αγαπημένων τους. Για τον αγώνα τους να αναγνωρισθεί το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της γνώσης για την τύχη των ανθρώπων τους. «Ο αγώνας των συγγενών των αγνοουμένων συνεχίζει, η μνήμη δεν τολμά να σβήσει, η θλίψη, η αγωνία, το πένθος, το μοιρολόι, η υπερηφάνεια, η τιμή!»

Στη συνέχεια οι θεατές παρακολούθησαν το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει» στο εξαιρετικό θεατρικό έργο της Μαρίας Παπανδρέου, σε σκηνοθετική απόδοση του Παναγιώτη Ναρλή και χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα για τις καταπληκτικές ερμηνείες των ερασιτεχνών ερμηνευτών που κατάφεραν να συγκινήσουν και να προβληματίσουν.

Οι παραστάσεις του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής συνεχίζονται στο πολιτιστικό μας κέντρο στο Μοσχάτο σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, στις 20.15 με το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη και την παράσταση «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης». Το πρόγραμμα όλων των θεατρικών παραστάσεων έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Δήμου μας: www.dimosmoschatou-tavrou.gr.

Σχετικά Άρθρα

Στέλιος Αγγελούδης: Δημιουργούμε ένα πλέγμα προστασίας για τους συμπολίτες μας

otavoice

Γ. Μυλωνάκης: «Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ασφάλεια των παιδιών»

otavoice

Η Π.Ν.Α στηρίζει και φέτος το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας

otavoice

Α. Φίλιας: «Οι δικαιούχοι να μην αποκλειστούν από τις πληρωμές»

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Στόχος η τόνωση τοπικών οικονομιών και ειδικά των μικρότερων»

otavoice

Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

otavoice