OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Μητσοτάκης: Με ψηφιακή πλατφόρμα απαντά στη βία ανηλίκων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ανέφερε ότι πρόκειται να γίνουν στοχευμένες αλλαγές για την παραβατικότητα σε παιδιά και εφήβους. Ειδική αναφορά έκανε στην εφαρμογή «Safe Youth». «Ένα παιδί που κινδυνεύει θα μπορεί να ειδοποιεί την αστυνομία» υπογράμμισε.

«Μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ το ζήτημα της ανήλικης παραβατικότητας που παρατηρείται πιο έντονα με το άνοιγμα των σχολείων. Με τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στον ποινικό κώδικα έχουμε δείξει καλά αντανακλαστικά. Αυστηρότερη ποινική μεταχείριση για οπλοκατοχή στους νέους. Απαλλαγή κατηγορουμένων όταν επιστρέφουν κλοπιμαία. Η συμπεριφορά θα λειτουργεί ως απλό ελαφρυντικό. Το ζήτημα της παραβατικότητας είναι ζήτημα πολυσύνθετο. Αφορά τις ίδιες τις οικογένειες. Το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια, τον βασικό πυρήνα ανατροφής των παιδιών, έχουμε δυνατότητα να αυστηροποιήσουμε τις ποινές, θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον».

Κάνε μια πλατφόρμα, μπορείς…. 

Τελικά για όλα τα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ως λύση μια ψηφιακή πλατφόρμα. Όπως κάποτε κάναμε μια επιτροπή να διερευνήσει ένα θέμα και στην ουσία το στέλναμε στις καλένδες.

Μετά από πέντε χρόνια στην κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός ανακάλυψε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα στην νεολαία και πως είναι ανάγκη να παρθούν μέτρα. Αλλά ποια μέτρα; Μια ψηφιακή πλατφόρμα και η αυστηροποίηση των ποινών είναι το αντίδοτο στην έκρηξη βίας των ανηλίκων, που λειτουργούν οργανωμένα υπό  καθεστώς συμμοριών;

Ποίοι είναι οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό το ακραίο φαινόμενο και ποιές ήταν οι πολιτικές ανάσχεσης τους από την πολιτεία μέχρι σήμερα; Δυστυχώς καμία. Στην στήριξη του θεσμού της οικογένειας, στην ασυδοσία στα social media, στην ανοχή στις οργανωμένες συμμορίες που γεννούν την βία, στο σύστημα εκπαίδευσης, στα πρότυπα που γεννά η νέα πολιτική της ελίτ. Στην  κατάρρευση θεσμών και αξιών.

Η βία δεν είναι σύμπτωμα να του δώσεις αντιπυρετικό. Είναι καρκίνωμα που θέλει δραστική αντιμετώπιση και κυρίως να καθαρίσει το σάπιο περιβάλλον. Η νεολαία έχει ανάγκη να βρει ένα σκοπό, να εμπνευστεί, να νιώσει ότι το κράτος είναι δίπλα της, ότι είναι η απόλυτη προτεραιότητα και δεν είναι αναλώσιμοι αριθμοί σε μια απάνθρωπη κοινωνία που δουλεύει αποκλειστικά για μια κάστα ολιγαρχών.

 

Σχετικά Άρθρα

Χ. Δούκας: «Με κυνηγούν γιατί έστειλα τον κ. Μπακογιάννη για έναν πολύ μεγάλο περίπατο»

otavoice

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

otavoice

Επίκειται χερσαία εισβολή του Ισραήλ, στο Λίβανο – Έτοιμη δηλώνει η Χεζμπολάχ

otavoice

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου ζητάει να κηρυχθεί εκεχειρία με το Ισραήλ

otavoice

Τυνησία: Πνίγηκαν 12 μετανάστες ανοικτά του νησιού Τζέρμπα – Ανάμεσά τους και τρία βρέφη

otavoice

Η Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα της G7 που εγκαταλείπει το κάρβουνο ως καύσιμο

otavoice