OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Β. Σιώμος: «Άδικη και ζημιογόνα για την αυτοδιοίκηση η απόφαση του ΥΠΕΣ»

Στην σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων Αττικής συμμετείχε ο Βλάσσης Σιώμος Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης.

Θέμα της σύσκεψης ήταν να αναζητηθεί λύση αναφορικά με το σημαντικότατο θέμα που έχει προκύψει με την κατάργηση από το 2025, της καταβολής των ΚΑΠ Πυροπροστασίας στους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής οι οποίοι καταβάλλοντο στους Συνδέσμους Δήμων εδώ και 3 δεκαετίες!

Η μη συμπερίληψη των Συνδέσμων Δήμων στην κατανομή των ΚΑΠ Πυροπροστασίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο των Συνδέσμων Δήμων.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί παρέμβαση της ΚΕΔΕ προς τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο για να αρθεί η άδικη και ζημιογόνα για το σύνολο της αυτοδιοίκησης αυτή απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του Συντονιστικού των Συνδέσμων και του Προέδρου της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου με τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του ΑΣΔΑ στο Περιστέρι συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Αγίων Ανάργυροι Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Βασίλης Λαζάρου, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου Αλέξης Μαυραγάνης, ο Αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού Μιχάλης Ευθυμιάδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λαυρεωτικής και Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού Ηλίας Μπουκουβάλας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου της Τροιζηνίας, ο εκπρόσωπος το Προέδρου του ΣΠΑΠ Γιάννης Σταμούλης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της ΚΕΔΕ.

Επίσης τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων ενημερώθηκαν για τα διαχρονικά αιτήματα της ΚΕΔΕ, με τα οποία ζητείται οι Σύνδεσμοι Δήμων να είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας του Υπουργείου Εργασίας αλλά και να είναι δικαιούχοι και άλλων ειδικών προγραμμάτων από διάφορα Υπουργεία.

Επίσης στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Θοδωρή Λιβάνιο αποφασίστηκε να γίνει ειδική αναφορά για την μακροχρόνια πορεία των Συνδέσμων Δήμων, η οποία έχει δικαιώσει την ύπαρξή τους, αφού και σημαντικό έργο παρέχουν και ιδιαίτερα χρήσιμοι είναι, με το ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν, σε σχέση με τους μεμονωμένους Δήμους, αυτό της Διαδημοτικής Συνεργασίας.

Ο Βλάσσης Σιώμος ενημέρωσε τα μέλη του Συντονιστικού των Συνδέσμων ότι η ΚΕΔΕ και ο ίδιος προσωπικά, θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να συμπεριληφθούν και πάλι οι Σύνδεσμοι Δήμων ως δικαιούχοι των ΚΑΠ Πυροπροστασίας αλλά και όλων των προγραμμάτων που ζητήθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα τους συνδράμοντας τους στην προσπάθεια τους για την προστασία και ανάπλαση των ορεινών όγκων της Αττικής.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ Σταύρο Τσίρμπα για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει το Συντονιστικό των Συνδέσμων Δήμων της Αττικής για να συζητηθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους Συνδέσμους και κυρίως το μείζον πρόβλημα της κατάργησης της καταβολής των ΚΑΠ Πυροπροστασίας στους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην διάλυση των Συνδέσμων».

Σχετικά Άρθρα

Στέλιος Αγγελούδης: Δημιουργούμε ένα πλέγμα προστασίας για τους συμπολίτες μας

otavoice

Γ. Μυλωνάκης: «Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ασφάλεια των παιδιών»

otavoice

Η Π.Ν.Α στηρίζει και φέτος το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας

otavoice

Α. Φίλιας: «Οι δικαιούχοι να μην αποκλειστούν από τις πληρωμές»

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Στόχος η τόνωση τοπικών οικονομιών και ειδικά των μικρότερων»

otavoice

Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

otavoice