OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τριήμερες εκδηλώσεις στα Τρίκαλα «αγκάλιασαν» τα ΑμεΑ

Ένα ακόμη βήμα στη συνειδητοποίηση της ανάγκης για συμπερίληψη και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους με αναπηρία, έστειλε το τριήμερο εκδηλώσεων στα Τρίκαλα με το θέμα: «Πολιτιστικοί διάλογοι Συμπερίληψης και αλληλεγγύης». Επρόκειτο για ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη μουσική, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. Ο Δήμος Τρικκαίων στήριξε ενεργά τις δράσεις που υλοποιήθηκαν το τριήμερο αυτό, και τις οποίες ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Η πρώτη ημέρα ξεκίνησε με πραγματοποίηση ομιλίας-συζήτησης στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων με τον ψυχολόγο και καλλιτέχνη Θοδωρή Τσάτσο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθη αγώνας Μπάσκετ με αμαξίδια στην πλατεία Μακαρίου (Δεσποτικό) ανάμεσα στις ομάδες του Αστέρα Τρικάλων και της Ολυμπιάδας Λάρισας, που αγωνίζονται στην Α2.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε συναυλία στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο (Φρούριο) με τη συμμετοχή όλων των ΚΔΑΠ ΜΕΑ και των σχολείων για ΑμεΑ της πόλης και συγκεκριμένα: ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Δήμου Τρικκαίων, ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Με αγάπη», ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Αγία Άννα», Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων, ΚΔΗΦ «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο., Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Τρικάλων. Συμμετείχαν επίσης η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων με ρεπερτόριο, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Β. Τσιτσάνη, Σ. Ξαρχάκου κλπ. Τα τραγούδια ερμήνευσαν η Αντωνία Βισβίκη και ο Θοδωρής Τσάτσος. Την εκδήλωση παρουσίασε η προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Τρικκαίων κ. Θεοδώρα Σαργιώτη.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε ο μουσικός περίπατος τριών χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Στις δύο στάσεις που έγιναν στη διαδρομή-στο Μουσείο Τσιτσάνη και στο Μουσείο Τρικαλινών δημιουργών-ακούστηκαν ρεμπέτικα και έντεχνα τραγούδια από ζωντανές ορχήστρες. Οι εκδηλώσεις έγιναν με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων.

Το τριήμερο πραγματοποιήθηκε χάρη στη στήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων, του Τμήματος Τροχαίας της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων, της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικκαίων, του ΕΚΑΒ, της ΣΜΥ. Ευγενείς χορηγοί ήταν οι: Τεχνική εταιρεία ΕΚΦΡΑΣΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ, BENNETON κατάστημα Τρικάλων, ΗΛΙΑΔΗΣ Ασφάλειες – Μεσιτικά, Ακαδημία FOUNTAS CLUB, Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων ειδικών Δημοτικών σχολείων Αμεα Νομού Τρικάλων ΕΛΠΙΔΑ, Οικοδομικές Εργασίες, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΕΛΙΔΩΝΗΣ, Βιομηχανία ετοίμου Σκυροδέματος, ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Εθελοντική ομάδα ACT4V, Αθλητικά είδη WE RUN, Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, Μπισκότα ΒΙΟΛΑΝΤΑ, Νερά ΕΟΝΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, Ανθοπωλείο fleurs.

Τον Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησαν, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζωή Παπαναστασίου και Χρήστος Ζαραμπούκας.

Σχετικά Άρθρα

Flyover: Θετική υπό όρους και κατά πλειοψηφία η γνωμοδότηση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης

otavoice

Στέλιος Αγγελούδης: Δημιουργούμε ένα πλέγμα προστασίας για τους συμπολίτες μας

otavoice

Γ. Μυλωνάκης: «Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ασφάλεια των παιδιών»

otavoice

Η Π.Ν.Α στηρίζει και φέτος το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας

otavoice

Α. Φίλιας: «Οι δικαιούχοι να μην αποκλειστούν από τις πληρωμές»

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Στόχος η τόνωση τοπικών οικονομιών και ειδικά των μικρότερων»

otavoice