OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Π.Ν.Α στηρίζει και φέτος το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην κλασική μουσική, τη φωτογραφία και το σινεμά, το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας, ανοίγει για 6η φορά την αυλαία με τον στόχο της ανάδειξης της Ρόδου σε καλλιτεχνικό προορισμό διεθνούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στηρίζοντας για ακόμα μια χρονιά το Φεστιβάλ, το οποίο εκτυλίσσεται από την 1η έως τις 13 Οκτωβρίου 2024 και περιλαμβάνει:

Δύο συναυλίες από το ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Estonian Philharmonic Chamber Choir, κατόχου δυο Grammy Awards με τον αρχιμουσικό και ιδρυτή της χορωδίας Tõnu Kaljuste, την πρεμιέρα του έργου «katharsis», του Έλληνα συνθέτη Σάββα Καραντζιά, το οποίο θα ερμηνεύσει η ίδια χορωδία υπό την διεύθυνση του Tõnu Kaljuste, με τον βιολονίστα Χρύσανθο Αντωνίου και τον Krigul Vambola στα κρουστά.

  • Εργαστήρια μουσικής, που απευθύνονται σε νέους 6-18 ετών και παραδίδονται από τη γαλλική χορωδία Mikrokosmos
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ομάδα της χορωδίας Mikrokosmos απευθυνόμενο σε περισσότερα από 1000 παιδιά δημοτικών σχολείων της Ρόδου
  • Μουσικό περίπατο, με τον οποίο δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να πειραματιστεί και να περπατήσει την μεσαιωνική πόλη της Ρόδου ανακαλύπτοντας την κρυμμένη ακουστική της (κρουστά, φωνές κλπ.) με τη βοήθεια της γαλλικής χορωδίας Mikrokosmos
  •  Έκθεση φωτογραφίας
  • Προβολή ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ

Μεταξύ των ταινιών είναι και η εσθονικής παραγωγής ταινία «Aux Pays des Brumes /χώρες της ομίχλης», η οποία διαδραματίζεται στις Βαλτικές χώρες και αφορά σε αυτόχθονες πληθυσμούς που παραμένουν κοντά στη φύση. Στην εκδήλωση για την προβολή της ταινίας αναμένεται και η Εσθονή Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Karin Rannu.

Τέλος, εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το κλείσιμο του Φεστιβάλ με μια γιγαντιαία μουσική παρέλαση, που η Ρόδος είχε φιλοξενήσει και το 2022, στην οποία τρεις γιγαντιαίες κούκλες μαζί με ομάδα κρουστών και εναέριους ακροβάτες, θα ερμηνεύσουν άριες και τραγούδια μιας άλλης εποχής. Στη παρέλαση θα συμμετέχουν μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της Ρόδου, που θα παρακολουθήσουν τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό για όλες τις εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T).

Είναι μια συν-διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου και του Οργανισμού Arts Spontanés, ενώ στηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Πρεσβεία της Εσθονίας στην Ελλάδα, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, τις Δημοτικές επιχειρήσεις Ρόδου Μονομετοχική ΑΕ (Δ.Ε.Ρ.Μ.ΑΕ), τον Οργανισμό προώθησης Ροδιακού τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον Οργανισμό Ars Artis, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου καθώς και από ιδιωτικούς φορείς που στηρίζουν ανιδιοτελώς τον Πολιτισμό.

Σχετικά Άρθρα

Flyover: Θετική υπό όρους και κατά πλειοψηφία η γνωμοδότηση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης

otavoice

Στέλιος Αγγελούδης: Δημιουργούμε ένα πλέγμα προστασίας για τους συμπολίτες μας

otavoice

Γ. Μυλωνάκης: «Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ασφάλεια των παιδιών»

otavoice

Α. Φίλιας: «Οι δικαιούχοι να μην αποκλειστούν από τις πληρωμές»

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Στόχος η τόνωση τοπικών οικονομιών και ειδικά των μικρότερων»

otavoice

Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

otavoice