OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πρωταγωνιστούν οι υποψήφιοι ελληνικής καταγωγής στις Δημοτικές Εκλογές της Ν.Ν.Ουαλίας

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Νέα Νότια Ουαλία (ΝΝΟ) δείχνουν εντυπωσιακή παρουσία υποψηφίων ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι φαίνεται πως θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση για την επόμενη θητεία.

Περισσότεροι από 50 υποψήφιοι ελληνικής καταγωγής έθεσαν υποψηφιότητα, με αρκετούς να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση για να εξασφαλίσουν θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο, ενισχύοντας την επιρροή της ελληνικής ομογένειας.

Η νυν δήμαρχος του Waverley Council, Paula Masselos, φαίνεται να εξασφαλίζει άνετα την επανεκλογή της στο Lawson Ward, με τους Εργατικούς να καταλαμβάνουν ποσοστό 30,41%. Στο Bayside, δύο υποψήφιες ελληνικής καταγωγής σημειώνουν σημαντική πρόοδο.

Η Φιόνα Ντούσκου στο Ward 4 και η Βίκυ Πούλος στο Ward 5 φαίνεται ότι θα εκλεγούν, με ποσοστά που ξεπερνούν το 27% και 36% αντίστοιχα.

Ο Άγγελος Πίππας στην Brewarrina, με ποσοστό 14,42%, αναμένεται να ενταχθεί στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ο Steve Christou βρίσκεται σε πολύ καλή θέση στο Granville Ward του Cumberland, με το κόμμα του “Our Local Community” να συγκεντρώνει 30,77% των ψήφων. Ο Σαμ Στρατικόπουλος και η Christine Petrakis Jamieson από το Georges River Council βρίσκονται επίσης σε πλεονεκτική θέση να κερδίσουν θέσεις δημοτικών συμβούλων.

Στο Inner West Council, η Ιζαμπέλα Αντωνίου από τους Πράσινους φαίνεται ότι θα κερδίσει μια θέση, με ποσοστό που ξεπερνά το 34%. Η Georgina Valjak στο North Rocks Ward του Parramatta Council και η Alexandra Luxford στο Randwick Council αναμένεται να επανεκλεγούν, με τα ποσοστά των κομμάτων τους να υπερβαίνουν το 33%.

Ο Χάρης Στράγγας στο Sutherland Council βρίσκεται επίσης σε ισχυρή θέση, ενώ ο Κυριάκος Παναγή, υποψήφιος στο ίδιο συμβούλιο, διεκδικεί δυναμικά τη δεύτερη θέση για το κόμμα των Φιλελευθέρων.

Στην Upper Lachlan, ο Terry Yalouris καταλαμβάνει ήδη υψηλή θέση στην κατάταξη με 9,38% των ψήφων, ενώ ο Άγγελος Ρόζος στο Willoughby Council φαίνεται να εξασφαλίζει τη θέση του με το ποσοστό της ανεξάρτητης ομάδας του να ξεπερνά το 33%.

Ο Ben Krikstolaitis στο Shoalhaven και ο Peter Tsambalas στο Sutherland βρίσκονται επίσης κοντά σε εκλογική επιτυχία, ενώ η Παναγιώτα Παντελέου από το City of Sydney και ο Con Vaitsas στο Canterbury-Bankstown Ward έχουν έντονη παρουσία και συμμετέχουν σε σκληρές εκλογικές αναμετρήσεις.

Τέλος, ο Χάρης Σταυρινός και ο Άλεξ Καραβάς από το Canterbury-Bankstown και Mid-Western Council, αντίστοιχα, αναμένεται να δώσουν μάχες στις καταμετρήσεις προτιμήσεων, ενώ ο Anthony Alevras από το Oberon παραμένει στη μάχη για μια θέση στο συμβούλιο.

Πηγή: neoskosmos.com

Σχετικά Άρθρα

Η Μόσχα καλεί το Ισραήλ να αποσύρει «αμέσως» τα στρατεύματά του από τον Λίβανο

otavoice

Σφοδρές μάχες του εισβολέα IDF με τη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

otavoice

Αϊτή: Δραματική επιδείνωση της πείνας – Κρίση από την βία των συμμοριών

otavoice

Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, 1,8% στην ευρωζώνη

otavoice

Η σφοδρή χερσαία εισβολή του Ισραήλ εμποδίζει τις κινήσεις των Κυανόκρανων της UNIFIL

otavoice

Ποινή φυλάκισης τριών ετών στον Ανδρέα Πάτση για το ανακριβές πόθεν έσχες

otavoice