OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ξεκινά η λειτουργία υπογειοποιημένων κάδων στον Δήμο Κοζάνης

Σταδιακά από σήμερα Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024, ξεκινά η λειτουργία των Γωνιών Ανακύκλωσης με υπογειοποιημένους κάδους στο Δήμο Κοζάνης, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργο Ευκολίδη.

Οι «Γωνιές Ανακύκλωσης» είναι μικρές καλαίσθητες γωνιές σε δημοτικούς χώρους, όπου οι πολίτες εναποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα. Εν συνεχεία συλλέγονται από το Δήμο προκειμένου να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Στο Δήμο Κοζάνης έχουν κατασκευαστεί πέντε (5) Γωνιές Ανακύκλωσης με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», του Άξονα προτεραιότητας: «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», με τίτλο «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι θέσεις όπου έχουν κατασκευαστεί είναι:

1. Οδός Υψηλάντου & Ρουσιάδου

2. Οδός Κατίνας Παξινού & Φιλίππου Β’

3. Πλατεία Ελίμειας

4. Οδός Αιανής & Γ. Γεννηματά

5. Οδός Δοξάτου & Αμφιλοχίου

Η έναρξη λειτουργίας των υπόγειων κάδων στις Γωνιές Ανακύκλωσης, θα σημάνει και την απομάκρυνση των συμβατικών κάδων της γύρω περιοχής. Οι συνδημότες θα χρειαστεί να αποκτήσουν την «Έξυπνη Κάρτα», με την οποία πραγματοποιείται το άνοιγμα της χοάνης τροφοδοσίας των κάδων, ώστε να μπορούν να αποθέσουν τα υλικά τους.

Οι κάρτες, καθώς και άλλου είδους υλικά που θα διευκολύνουν τους χρήστες, όπως τσάντες διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, δοχείο τηγανελαίων, κάδος συλλογής βιοαποβλήτων 10lt, ενημερωτικά φυλλάδια, θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια ειδικών ενημερωτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην κάθε Γωνιά Ανακύκλωσης από την 1η Οκτωβρίου 2024.

Στο παρακάτω πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων, θα βρείτε πότε θα είμαστε στη γειτονιά σας:

ΓΩΝΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Οδός Δοξάτου & Αμφιλοχίου 01/10/2024 – 04/10/2024

Πλατεία Ελίμειας 07/10/2024 – 10/10/2024

Οδός Αιανής & Γ. Γεννηματά 14/10/2024-17/10/2024

Οδός Κατίνας Παξινού & Φιλίππου Β’ 21/10/2024-25/10/2024

Οδός Υψηλάντου & Ρουσιάδου 29/10/2024 – 01/11/2024

*Σε περίπτωση κακοκαιρίας το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί

Εναλλακτικά, οι συνδημότες μας μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης στα τηλέφωνα 2461350412 και 25461350459 ώστε να παραλάβουν τις κάρτες από τα γραφεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος: Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 7.

Ο Δήμος Κοζάνης, ευελπιστεί με τη λειτουργία των Γωνιών Ανακύκλωσης να αυξήσει τα ποσοστά Διαλογής στην Πηγή που επιτυγχάνει, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τους ευρωπαϊκούς στόχους, και να αναβαθμίσει αισθητικά τις γειτονιές της Κοζάνης.

Η λειτουργία των Γωνιών Ανακύκλωσης, όπως εφαρμόζονται από το Δήμο Κοζάνης, αποτελούν το πρώτο βήμα για τη μετάβαση του Δήμου σε ένα σύστημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ή/και «Πληρώνω Όσο Πετάω».

Ευελπιστούμε ότι οι συμπολίτες μας, για ακόμα μία φορά θα ανταποκριθούν και θα συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα διαλογής απορριμμάτων στην πηγή χρησιμοποιώντας σωστά τα συστήματα ώστε να επιτευχθούν οι προσδοκίες όλων μας, για μια καθαρή και όμορφη πόλη.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κάρναβος: Παραιτούμαι από Δημοτικός Σύμβουλος, παραμένω Πρόεδρος της παράταξης

otavoice

Δ. Κουρέτας: Voucher σε όλα τα παιδιά της Θεσσαλίας για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

otavoice

“Αγαπάμε το Χαλάνδρι”: Aποχαιρετάμε έναν φίλο, που είχε υπερβεί τις παραταξιακές γραμμές

otavoice

Το μικρασιατικό στοιχείο στον Δ. Αιγάλεω: «Κτήρια και άνθρωποι»

otavoice

Δ. Θεσ/νίκης: Ενημέρωση για απόπειρα εξαπάτησης πολιτών μέσω τηλεφώνου

otavoice

Δ. Αμαρουσίου: Στην τελική φάση χρηματοδότησης η ανάπλαση του Αρίωνα

otavoice