OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ασύλληπτη καταστροφή στην Κορινθία: 50.000 στρέμματα στάχτη – Κάηκαν σπίτια, καταστράφηκαν καλλιέργειες

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που συντελείται για τρίτο 24ωρο στην πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο την περασμένη Κυριακή. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, κάτοικοι και εθελοντές δίνουν μάχη με την πυρκαγιά  όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Η εικόνα και σήμερα είναι δραματική. Δύο είναι τα μεγάλα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να καίνε, το ένα στο χωριό Σοφιανά και το άλλο στο χωριό Ζάχολη, με τη φωτιά τώρα να κινείται δυτικά.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι την παραλία στο Δερβένι χθες το βράδυ, με απόκοσμες εικόνες να καταγράφουν την πύρινη λαίλαπα να «καταδιώκει» την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει καεί μέχρι σήμερα μια έκταση περίπου 50.000 στρεμμάτων.

Όσον αφορά τις ζημιές που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο, υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες, ενώ έχουν καεί και σπίτια.

Πάντως, όπως εκτιμάται, σαφής εικόνα για το μέγεθος των ζημιών θα υπάρξει μετά την κατάσβεση της φωτιάς, όταν και θα ξεκινήσει η καταγραφή στις πληγείσες περιοχές

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία. Σύμφωνα με τον δήμο, η απόφαση για την μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κάρναβος: Παραιτούμαι από Δημοτικός Σύμβουλος, παραμένω Πρόεδρος της παράταξης

otavoice

Δ. Κουρέτας: Voucher σε όλα τα παιδιά της Θεσσαλίας για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

otavoice

“Αγαπάμε το Χαλάνδρι”: Aποχαιρετάμε έναν φίλο, που είχε υπερβεί τις παραταξιακές γραμμές

otavoice

Ξεκινά η λειτουργία υπογειοποιημένων κάδων στον Δήμο Κοζάνης

otavoice

Το μικρασιατικό στοιχείο στον Δ. Αιγάλεω: «Κτήρια και άνθρωποι»

otavoice

Δ. Θεσ/νίκης: Ενημέρωση για απόπειρα εξαπάτησης πολιτών μέσω τηλεφώνου

otavoice