OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συμπολιτεία: 12 ερωτήματα που δεν έχει απαντήσει ακόμα η Δήμαρχος Πεντέλης

Έχουν περάσει 50 μέρες από την πυρκαγιά που έπληξε τον Δήμο μας.

Από μια φωτιά που άφησε πίσω της καμένες περιουσίες συμπολιτών μας, κατεστραμμένες δημοτικές υποδομές και κυρίως λιγότερες δασικές εκτάσεις και πράσινο, που δημιουργούν συνθήκες που θα επιβαρύνουν σημαντικά τη ζωή στην πόλη τα επόμενα χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι έγινε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, την οποία η διοίκηση την προσδιόρισε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η κ. Κοσμοπούλου δεν έχει απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να θέσουν τα ερωτήματά τους.
Δυστυχώς για την πόλη η εικόνα της κ, Κοσμοπούλου και των συνεργατών της ήταν η ίδια που είχαν και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Εκτός τόπου και χρόνου!

Η ίδια η κ. Κοσμοπούλου δεν έχει καμία συναίσθηση ότι οι άστοχες και εμμονικές ενέργειές της, η αδράνεια και η ανοργανωσιά της έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα την πόλη μας. Αντιθέτως, αυτοσυγχαίρεται με τους συνεργάτες της, ενώ έφτασαν στο σημείο να μας πουν ότι πρέπει να βγει εγχειρίδιο για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τη φωτιά!

Καμία ενσυναίσθηση απέναντι στους συμπολίτες μας, τους οποίους, μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουμε, στελέχη της διοίκησης του Δήμου τους αντιμετώπισαν απαξιωτικά και τους επιτέθηκαν λεκτικά.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ θέτει δημόσια στην κ. Κοσμοπούλου τα ακόλουθα ερωτήματα:

Μηδενική πρόληψη

1. Πού ήταν ο μηχανισμός πυρασφάλειας του Δήμου Πεντέλης όλο το καλοκαίρι και ιδιαίτερα στις 10 και 11 Αυγούστου, όταν ο βαθμός επικινδυνότητας ήταν 5, δηλαδή η πιο επικίνδυνη δυνατή κατάσταση;

Οι πολίτες που μένουν δίπλα σε δασικές εκτάσεις διαπίστωσαν την ανυπαρξία του Δήμου, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια ήταν παρών.

Στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ έκαναν επιτόπιες αυτοψίες στις 10/8 και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα όχημα του Δήμου στα κρίσιμα σημεία, όπως υπήρχε στο επικαιροποιημένο σχέδιο της δικής μας διοίκησης που εφαρμόστηκε, δηλαδή:
• Στην οδό Περικλέους στη Νέα Πεντέλη.
• Στην Καλλιθέα Πεντέλης.
• Στην οδό Στεφανίας στην Πεντέλη.
• Στο Πευκοδάσος Μελισσίων.
• Στη συμβολή των οδών Γράμμου και Πηγής στα Μελίσσια.
• Στη συμβολή των οδών Διός κι Ολύμπου στα Μελίσσια.

Αντίθετα, στις 11 Αυγούστου το πρωί προσπαθούσε η διοίκηση του Δήμου, τελευταία στιγμή, να συγκροτήσει με αγωνία βάρδιες.

2. Ποια ήταν η οργάνωση του Δήμου όταν η πυρκαγιά πλησίαζε την πόλη μας; Τι σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή; Πού επιχειρούσαν οι δυνάμεις του Δήμου από 04.30 π.μ. μέχρι 07.00 π.μ. της 12/8; Ποια οχήματα και με ποιο πλήρωμα; Ο μηχανισμός του Δήμου ήταν απών, ήταν ανύπαρκτος, παρ’ όλο το σημαντικό στόλο των 13 οχημάτων που διαθέτει.

3. Με βάση ποιον σχεδιασμό και ποιου εντολή παρατάξατε τις δυνάμεις του Δήμου στην Πύριζα; Το 2009 απέτυχαν ανάλογες προσπάθειες κατάσβεσης στο συγκεκριμένο σημείο. Αντιθέτως, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, με τις οδηγίες του έμπειρου πυροσβέστη κ. Λιάκου, με σχέδιο, σταμάτησε με επιτυχία τη φωτιά στο 414.

4. Γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί κοινόχρηστων δασικών εκτάσεων και οικοπέδων σε πολλές περιοχές της πόλης;
Άγνοια και παραπληροφόρηση των πολιτών για την εξέλιξη της πυρκαγιάς

5. Γιατί κ. Κοσμοπούλου, και με βάση ποια στοιχεία, προχωρήσατε στην ανάρτηση στο facebook, με την οποία -επί λέξει- ενημερώνατε τους πολίτες, στις 2:30 της 12/8, ότι «η φωτιά απομακρύνετε από την πόλη μας»; Έχετε συναίσθηση του μεγέθους της παραπληροφόρησης; Γνωρίζετε ότι συμπολίτες μας από αυτή σας τη δήλωση εφησύχασαν και δεν επέστεψαν προς διάσωση του σπιτικού τους;

6. Με βάση ποια στοιχεία κάνατε ανάρτηση στο facebook στις 11.00 π.μ. στις 12/8, στην οποία αναφέρατε ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει τη φωτιά με επιτυχία, όταν την ίδια ώρα η πυρκαγιά έμπαινε στον αστικό ιστό και έκαιγε περιουσίες συμπολιτών μας;

7. Γνωρίζετε ότι ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ενημερώθηκε από στέλεχος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ότι η φωτιά πέρασε τον περιφερειακό του Διονύσου;

8. Τελικά είχατε εικόνα πώς εξελισσόταν η πυρκαγιά ή όχι; Οι άστοχες αναρτήσεις σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πολύ κακές εμφανίσεις σας σε μέσα ενημέρωσης, που έδειχναν ότι δεν είχατε επαρκή γνώση και πληροφόρηση, και το γεγονός ότι ενημερωθήκατε «στον αέρα» από τηλεοπτικό σταθμό πως καίγεται οικία στην Νταού Πεντέλης, δείχνει ότι μάλλον δεν είχατε καμία αίσθηση τις πραγματικότητας.

Δήμος ανύπαρκτος σε όλα τα επίπεδα

9. Γιατί δεν εφαρμόσατε μια επιχείρηση, με τα οχήματα του Δήμου, ώστε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα των μικρών εστιών για να αποφευχθούν οι αναζωπυρώσεις; Αν το κάνατε αυτό, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα, τότε θα είχαν αποφευχθεί οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν στις 11.00 π.μ. στις 12/8, ιδιαίτερα στη σπηλιά του Νταβέλη και το Νοσοκομείο 414.

10. Γιατί δεν απαντούσαν οι τηλεφωνικές γραμμές του Δήμου και του Κέντρου Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς;

11. Γνωρίζετε ότι δεν υπήρχε στέλεχος του Δήμου να καθοδηγήσει και να βοηθήσει τους πυροσβέστες, οι οποίοι δεν ήξεραν την περιοχή, τόσο στην κατάσβεση, όσο και στην εκκένωση της περιοχής;

12. Γιατί δεν τηλεφωνήσατε στον κ. Κικίλια να στείλει περισσότερα εναέρια μέσα για να σβήσουν την πυρκαγιά; Ως γνωστόν, με τον κ. Κικίλια επαίρεστε ότι έχετε καλές σχέσεις και συνεργασία. Οι «καλές σχέσεις» σε ποιο ακριβώς σημείο ωφέλησαν τον Δήμο; Μάλλον, ήταν δημόσιες σχέσεις και σχέσεις συνεργασίας για να πετύχετε τα μικροπολιτικά σας συμφέροντα και να μην επανεκλεγεί πρόεδρος του ΣΠΑΠ ο πετυχημένος και έμπειρος πρόεδρός του επί δεκαετία Βλάσσης Σιώμος.

Αυτά είναι τα πρώτα μας ερωτήματα. Αναμένουμε σε πρώτη φάση τις απαντήσεις σας κ. Κοσμοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κουρέτας: Voucher σε όλα τα παιδιά της Θεσσαλίας για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

otavoice

“Αγαπάμε το Χαλάνδρι”: Aποχαιρετάμε έναν φίλο, που είχε υπερβεί τις παραταξιακές γραμμές

otavoice

Ξεκινά η λειτουργία υπογειοποιημένων κάδων στον Δήμο Κοζάνης

otavoice

Το μικρασιατικό στοιχείο στον Δ. Αιγάλεω: «Κτήρια και άνθρωποι»

otavoice

Δ. Θεσ/νίκης: Ενημέρωση για απόπειρα εξαπάτησης πολιτών μέσω τηλεφώνου

otavoice

Δ. Αμαρουσίου: Στην τελική φάση χρηματοδότησης η ανάπλαση του Αρίωνα

otavoice