OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η Π.Κ.Μ προσεγγίζει τουριστικά την αγορά της Ιαπωνίας

Σε στοχευμένες ενέργειες, για να προσεγγίσει την αγορά της Ιαπωνίας, προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας σε δράσεις για την τουριστική προβολή της περιοχής στο Τόκιο.

Με προμετωπίδα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, την πληθώρα των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων αλλά και τη γαστρονομία, την κρουαζιέρα και το φυσικό περιβάλλον, τα στελέχη της Περιφέρειας παρουσίασαν σε Ιάπωνες επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους όλες τις μορφές τουρισμού τις οποίες προσφέρει η Κεντρική Μακεδονία. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο του “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, που διοργανώθηκε μόνο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Tourism Expo Japan 2024, που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, στους οποίους παρουσιάστηκαν το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας και οι εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης. Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών τέθηκαν οι βάσεις, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

«Προσεγγίσαμε την Ιαπωνική αγορά για πρώτη φορά με τη συμμετοχή μας σε στοχευμένες δράσεις, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τα οποία ταιριάζουν με τη φιλοσοφία, το προφίλ και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα του Ιάπωνα επισκέπτη. Η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της περιοχής μας είναι στόχος και πάνω σε αυτόν εργαζόμαστε μεθοδικά, καλλιεργώντας το ήδη μεγάλο ενδιαφέρον των Ιαπώνων για τις ειδικές μορφές τουρισμού, με γνώμονα τον πολυδιάστατο τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Σχετικά Άρθρα

ΚΕΔΕ: Ολοκληρώθηκε στο Ναύπλιο η δεύτερη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου

otavoice

Δωρεάν μαθήματα Ξένων Γλωσσών από Εθελοντική Ομάδα του Δ. Ηλιούπολης

otavoice

Γιορτή αφιερωμένη στα ζώα το Σάββατο 5/10 στον Δ. Ηρακλείου Αττικής

otavoice

Μ. Μποκέας: «Αν πρόκειται για δολιοφθορά μιλάμε για θρασύδειλη κι εγκληματική ενέργεια»

otavoice

Δ. Παιανίας: Ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας «Novoville»

otavoice

Ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στο Ετήσιο Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας

otavoice