OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

ΚΚΕ: Αναμενόμενη εξέλιξη η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

«Η πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στις συνεχιζόμενες εγκληματικές ενέργειες του ισραηλινού κράτους με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αποτελεί αναμενόμενη εξέλιξη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Επιβεβαιώνεται η πορεία της πολύ επικίνδυνης κλιμάκωσης και γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή η οποία μπορεί να πάρει ακόμη πιο τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν.

Η πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησης Νετανιάχου στρέφεται όχι μόνο κατά των άλλων λαών, αλλά και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού που τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων.

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι η βαρβαρότητα του Ισραήλ και η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, οι δολοφονίες πολιτικών ηγετών, οι βομβαρδισμοί και το σχέδιο χερσαίας επέμβασης κατά του Λιβάνου οξύνουν στο έπακρο τους ανταγωνισμούς και ανοίγουν τις “πύλες της κολάσεως” για τους λαούς της περιοχής.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η ελληνική κυβέρνηση, παίζοντας το ρόλο του συνηγόρου των Ισραηλινών εγκλημάτων και συμμετέχοντας ενεργά στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στήριξης του Ισραήλ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες και οδηγεί το λαό και τη χώρα σε πολεμική εμπλοκή με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να συμμετέχει σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο υποστηρίζοντας τον κατακτητή των παλαιστινιακών εδαφών και τώρα των εδαφών στο ανεξάρτητο κράτος του Λιβάνου με τις χερσαίες επιχειρήσεις, βυθίζοντας στο αίμα και στην οδύνη τους λαούς της Μέσης Ανατολής, ευρύτερα όλης της Ανατολικής Μεσογείου και καθιστώντας στόχο αντιποίνων τον ίδιο τον ελληνικό λαό.

Εδώ και τώρα να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα που είναι κυριολεκτικά στο “στόμα του λύκου”, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Aspides” της ΕΕ. Να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν αυτούς τους σχεδιασμούς, να μη δεχθούν να γίνουν “κρέας στα κανόνια” των ιμπεριαλιστών και να νικήσουν το σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά».

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ισραήλ: «Ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο Αντόνιο Γκουτέρες – Απαγορεύεται η είσοδός του στη χώρα

otavoice

Νέο πλήγμα στα προάστια της Βηρυτού – Ο στρατός καλεί πολίτες από τα νότια να απομακρυνθούν

otavoice

Στην Κύπρο ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι

otavoice

Εικόνα καταστροφής στην Κορινθία – Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών έγιναν στάχτη

otavoice

Ο Ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του χωριό στην περιοχή του Ντονέτσκ

otavoice

ΥΠΕΞ: Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα του Τελ Αβίβ

otavoice