OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Λ. Αλεξανδρίδης: «Καμία συζήτηση με τα ΕΛ.ΠΕ., αν πρώτα δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους»

Το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τέθηκε στις συναντήσεις του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Πέτρο Παππά

Τα προβλήματα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και οι υποδομές που απαιτούνται, προκειμένου να βελτιωθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα των πολιτών, τέθηκαν από τον δήμαρχο, Λευτέρη Αλεξανδρίδη, κατά τη διάρκεια συναντήσεών του με την πρώην υπουργό, πρώην Ευρωπαία Επίτροπο και υποψήφια πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου και τον βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρο Παππά.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν, μεταξύ άλλων, στην τεράστια έλλειψη σχολικής στέγης και αθλητικών χώρων σε έναν δήμο με τους περισσότερους νέους σε ηλικία κατοίκους σε ολόκληρη τη χώρα και με περίπου 18.500 μαθητές.

Επί μακρόν τέθηκε το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ιδίως στην περιοχή του Ελευθερίου – Κορδελιού, όπου μία έντονη μυρωδιά, ξηρότητα στο λαιμό και τσούξιμο στα μάτια ταλαιπωρεί τους κατοίκους εδώ και πολλά χρόνια. Με βάση όλες τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, υπαίτια για την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η βιομηχανία των ΕΛ.ΠΕ., που γειτνιάζει με κατοικίες δημοτών Κορδελιού – Ευόσμου.

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης ξεκαθάρισε στην κ. Διαμαντοπούλου και στον κ. Παππά ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία συζήτηση με τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ., αν πρώτα δεν υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις, τις οποίες εδώ και καιρό έχουν αναλάβει.

«Δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση με τα ΕΛ.ΠΕ., αν πρώτα δεν σκεπαστεί ο βιολογικός καθαρισμός τους με πλωτά σκέπαστρα, που, κατά τα λεγόμενά τους, έχουν δρομολογήσει και αν δεν σταματήσει η φόρτωση ασφάλτου με μεθόδους που ακολουθούνταν πριν από τριάντα χρόνια.

Επίσης, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και η λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος παρακολούθησης οσμών και να γίνουν οι μετρήσεις, όπως έχουμε συμφωνήσει, ώστε να διαθέτουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα», τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Ωρωπού και πολίτες συνεχίζουν τις εργασίες καθαριότητας

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Διονύσου με τον Περιφερειάρχη Αττικής

otavoice

Ιγ. Καϊτεζίδης: «Προτεραιότητά μας η προσβασιμότητα πολιτών με αναπηρία»

otavoice

Ο Δήμος Πεντέλης εκταμιεύει πρώτος τις αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους

otavoice

Με κατάνυξη η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας στο Μοσχάτο

otavoice

Πραγματοποιήθηκε το 14ο Φεστιβάλ «Γη Πολιτισμός Τουρισμός» στον Δ. Πλατανιά

otavoice