OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Αμαρουσίου συνδράμει στην καταπολέμηση του αείλανθου στο Δάσος Συγγρού

Ο Δήμος Αμαρουσίου, μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, συμμετέχει σε μια σημαντική δράση για την καταπολέμηση του αείλανθου στο Δάσος Συγγρού, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Διοίκησης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ).

Η προστασία του Δάσους Συγγρού αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ο οποίος όλα τα χρόνια της διοίκησής του στηρίζει εμπράκτως δράσεις και ενέργειες που αφορούν στο Δάσος Συγγρού τόσο σε θέματα πολιτικής προστασίας, όσο και σε περιοδικές συντηρήσεις, όπως αποψιλώσεις και καθαρισμούς.

Η συγκεκριμένη επέμβαση πραγματοποιείται την εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννη Ιωαννίδη, με τη στενή συνεργασία του Διευθυντή του ΙΓΕ, Δρ. Γιώργου Μπαλωτή, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και γεωπόνου, Νικόλαου Τσόλκα, καθώς και του συλλόγου “Φίλοι του Δάσους Συγγρού”.

Η δράση έχει την έγκριση του αρμόδιου δασαρχείου, καθώς ο αείλανθος αποτελεί ένα τοξικό δένδρο, με ισχυρό ριζικό σύστημα που καταστρέφει την ενδημική βλάστηση και συσσωρεύει μεγάλες ποσότητες υδρογόνου στους ιστούς του, γεγονός που τον καθιστά απειλή για τη βιοποικιλότητα του δάσους.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου αναλαμβάνει τον συντονισμό των δράσεων καθαρισμού, με στόχο την απομάκρυνση του αείλανθου και την αποκατάσταση της ισορροπίας στο οικοσύστημα του Δάσους Συγγρού.

Η επέμβαση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου του Δάσους Συγγρού.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Δημάρχου Διονύσου με τον Περιφερειάρχη Αττικής

otavoice

Ιγ. Καϊτεζίδης: «Προτεραιότητά μας η προσβασιμότητα πολιτών με αναπηρία»

otavoice

Ο Δήμος Πεντέλης εκταμιεύει πρώτος τις αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους

otavoice

Με κατάνυξη η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας στο Μοσχάτο

otavoice

Πραγματοποιήθηκε το 14ο Φεστιβάλ «Γη Πολιτισμός Τουρισμός» στον Δ. Πλατανιά

otavoice

Π.Ε. Σερρών: Σύσκεψη στο Διοικητήριο για την ευλογιά των προβάτων

otavoice