OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Δίου-Ολύμπου: Επίσκεψη μαθητών Erasmus+ στο Δήμαρχο Β. Γερολιόλιο

Δέκα μαθητές από το Institut d’ Altafulla της Καταλωνίας Ισπανίας, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και τους δύο συνοδούς τους καθηγητές, υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος και η αντιδήμαρχος Παιδείας, Σοφία Ζουρζούρα, στο Δημαρχείο Λιτοχώρου, το πρωί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2024.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική και Εκπαιδευτική Πολιτότητα: Καλλιεργώντας οικολογικές δεξιότητες και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας». Πρόκειται για την ανταπόδοση επίσκεψης δέκα μαθητών του Γενικού Λυκείου Λιτοχώρου στην ισπανική πόλη Αλταφούλα τον περασμένο Απρίλιο.

Οι μαθητές των δύο χωρών έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις αρχές διαχείρισης υδάτινων και δασικών πόρων μέσα από το πρίσμα της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής. Υπενθυμίζεται ότι το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της Ε.Ε. για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη.

Ο Δήμαρχος κ. Γερολιόλιος ευχήθηκε στις μαθήτριες και μαθητές υγεία και καλή πρόοδο, και δύναμη για να κατακτήσουν τις κορυφές που επιθυμούν και να απολαύσουν την παραμονή τους στο Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγήτριες του Γενικού Λυκείου Λιτοχώρου, Ευθυμία Καρτσιούκα, φιλόλογος, Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Φωτεινή Ντάβανου, φιλόλογος.

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν μαθήματα Ξένων Γλωσσών από Εθελοντική Ομάδα του Δ. Ηλιούπολης

otavoice

Γιορτή αφιερωμένη στα ζώα το Σάββατο 5/10 στον Δ. Ηρακλείου Αττικής

otavoice

Μ. Μποκέας: «Αν πρόκειται για δολιοφθορά μιλάμε για θρασύδειλη κι εγκληματική ενέργεια»

otavoice

Δ. Παιανίας: Ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας «Novoville»

otavoice

Ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στο Ετήσιο Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας

otavoice

Δ. Δ. Αχαΐας: Παρουσίαση σεναρίων Χωρικής Ανάπτυξης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice