OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πραγματοποιήθηκε το 14ο Φεστιβάλ «Γη Πολιτισμός Τουρισμός» στον Δ. Πλατανιά

Μια μεγάλη γιορτή για τα τοπικά προϊόντα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Πλατανιά, στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο κρητικό κρασί και τα παράγωγά του αλλά και στην παράδοση και τον πολιτισμό μας, με την πλατεία του Πλατανιά να μετατρέπεται σε χώρο βιωματικών δράσεων κι εμπειριών για κατοίκους κι επισκέπτες του Δήμου Πλατανιά. Το παραδοσιακό πατητήρι σταφυλιών, τα οποία είχαν τρυγήσει νωρίς το πρωί μια ομάδα επισκεπτών από αμπελώνα του Δήμου Πλατανιά, η απόσταξη τσικουδιάς, η παρασκευή εδεσμάτων με βάση το κρασί , σε συνδυασμό με παραδοσιακή μουσική και χορούς , όλα με δωρεάν συμμετοχή και κεράσματα, προσέφεραν μια ξεχωριστή εμπειρία, κυρίως στους ξένους επισκέπτες του τόπου μας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, για την παρουσία τους, τόνισε : “Με τις βιωματικές δράσεις που διοργανώνουμε, στοχεύουμε όχι μόνο στη γνωριμία των επισκεπτών μας με τα προϊόντα μας αλλά και στην άμεση επαφή τους με την παράδοση , τον πολιτισμό μας και τη φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στις χώρες τους.

Στο Φεστιβάλ παραβρέθηκε επίσης , εκ μέρους της συνδιοργανώτριας Περιφέρειας Κρήτης, ο Αντιπεριφερειαρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Τσαπάκος , ο οποίος , αφού συνεχάρη τον Δήμο Πλατανιά και την ΚΕΔΗΠ για την επιτυχημένη διοργάνωση, τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει διαχρονικά τον θεσμό του Φεστιβάλ, πιστεύοντας ότι οι επισκέπτες μας πρέπει να έρθουν σε επαφή με τα προϊόντα μας.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν οι Βουλευτές Χανίων κα Σέβη Βολουδάκη και κος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, όπου αναφέρηκαν στην παράδοση και τον πολιτισμό μας, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, επίσης παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πλατανιά, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Επιχειρήσεων και πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Πλατανιά, μετά την επιτυχία των δράσεων του 14ου Φεστιβάλ“Γη Πολιτισμός, Τουρισμός” , το οποίο σηματοδότησε και τη λήξη του πλούσιου προγράμματος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2024”, ευχαριστεί θερμά:

  • τους Αρχιμάγειρες Κατσιφαράκη Γιάννη και Παρασκάκη Αντώνη για τις συνταγές που ετοίμασαν για τους επισκέπτες μας
  • τον Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Πλατανιά για τα παραδοσιακά εδέσματα που προσέφερε και τη συνεισφορά του στις δράσεις
  • τους παραγωγούς της τσικουδιάς κο Σωκράτη Διαλυνάκη και κο Αντώνη Λεβεντάκη, για την απόσταξη που πραγματοποίησε στον χώρο της εκδήλωσης
  • το κρητικό συγκρότημα των Κουτσουδάκη Γιώργου και Δασκαλάκη Γιάννη
  • τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων “Ο Ψηλορείτης” του Κώστα και Αδάμη Μπούτζουκα
  • το οινοποιείο “Πατριώτης” του Παναγιώτη Στυλιανουδάκη για το κρασί που προσφέραμε στους επισκέπτες

Σχετικά Άρθρα

ΚΕΔΕ: Ολοκληρώθηκε στο Ναύπλιο η δεύτερη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου

otavoice

Δωρεάν μαθήματα Ξένων Γλωσσών από Εθελοντική Ομάδα του Δ. Ηλιούπολης

otavoice

Γιορτή αφιερωμένη στα ζώα το Σάββατο 5/10 στον Δ. Ηρακλείου Αττικής

otavoice

Μ. Μποκέας: «Αν πρόκειται για δολιοφθορά μιλάμε για θρασύδειλη κι εγκληματική ενέργεια»

otavoice

Δ. Παιανίας: Ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας «Novoville»

otavoice

Ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στο Ετήσιο Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας

otavoice