OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Νέο πλήγμα στα προάστια της Βηρυτού – Ο στρατός καλεί πολίτες από τα νότια να απομακρυνθούν

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε νωρίτερα νέο πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, έπειτα από μια νύχτα σφοδρών επιδρομών.

Παράλληλα, ο στρατός του Ισραήλ καλεί επιπλέον πολίτες από το νότιο Λίβανο να απομακρυνθούν από τις εστίες τους καθώς οι επιχειρήσεις διευρύνονται.

“Εκείνο το οποίο αντιλαμβανόμαστε από τις ανακοινώσεις και από τις πληροφορίες που συλλέγουμε από τον ισραηλινό στρατό είναι ότι μαίνονται σφοδρές μάχες οι οποίες επεκτείνονται στο βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα των συνόρων με τον Λίβανο, καθώς υπάρχει ισχυρή αντίσταση από την Χεζμπολάχ” τονίζει ο απεσταλμένος του ΕΡΤNews στην Χάιφα Γιώργος Σιδέρης.

Λίγο νωρίτερα εκτοξεύθηκαν πλήθος ρουκετών προς διάφορες περιοχές των βορείων συνόρων του Ισραήλ, ενώ υπάρχουν κάποιες αναφορές για τραυματίες.

Ήδη εκείνο το οποίο γίνεται αντιληπτό είναι ότι διευρύνεται το μέτωπο, γιατί από χθες το βράδυ ανακοινώθηκε ότι η περίκλειστη στρατιωτική περιοχή διευρύνεται ακόμη περισσότερο.

Άρα οι επιχειρήσεις αυξάνονται, το προγεφύρωμα έχει ολοκληρωθεί και ακολουθούν οι περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις, τα τεθωρακισμένα, το μηχανοκίνητο πεζικό, ώστε να δημιουργηθεί αυτή η περίμετρος ασφαλείας που έχει αναφέρει πολλές φορές το Τελ Αβίβ.

Από εκεί και έπειτα τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα και προς το Ιράν. Εκείνο το οποίο μένει μετά τον απολογισμό που γίνεται στον στρατό του Ισραήλ είναι το επόμενο βήμα. Οι χάρτες έχουν αναπτυχθεί και εκείνο το οποίο μένει είναι να δούμε τι θα επιλέξει το Ισραήλ ως στόχο και το πότε θα το επιλέξει.

Ο απεσταλμένος του ΕΡΤNews στο Τελ Αβίβ, Κωστής Κωνσταντίνου, βρέθηκε στην Χόντ Χασαρόν, προάστιο του Τελ Αβίβ όπου υπάρχουν αναφορές ότι έχουν προκληθεί ζημιές από θραύσματα από τη χθεσινή επίθεση του Ιράν.

Πηγή: ertnews.gr
(AP Photo/Hassan Ammar)

Σχετικά Άρθρα

Reuters: Ο Χαμενεΐ προειδοποίησε τον Νασράλα πριν το ισραηλινό χτύπημα

otavoice

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Δαμασκό: Αναφορές για νεκρούς

otavoice

Χάρης Δούκας: «Την επόμενη μέρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί»

otavoice

Ισραήλ: «Ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο Αντόνιο Γκουτέρες – Απαγορεύεται η είσοδός του στη χώρα

otavoice

Στην Κύπρο ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι

otavoice

Εικόνα καταστροφής στην Κορινθία – Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών έγιναν στάχτη

otavoice