OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με την υποστήριξη της Π.Κ.Μ η πρώτη συνάντηση του έργου UrbCitizenPower

Με τη διοργάνωση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης/Regional Stakeholders’ Group (RSG) του έργου UrbCitizenPower (Empower citizens for agency as driver for change in cities), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG EUROPE 2021-2027.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία και συμμετέχει στο έργο ως Συνεργαζόμενη Αρχή Χάραξης Πολιτικής, εκπρόσωποι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Κατερίνης και εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης, του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου καθώς και εκπρόσωποι της InCommOn.

Το έργο UrbCitizenPower αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των πολιτών, ώστε να είναι σε θέση να αναλάβουν οι ίδιοι δράση σε τρέχοντα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe και η διάρκειά του είναι 48 μήνες (έως 31/03/2028). Το εταιρικό σχήμα του έργου περιλαμβάνει συνολικά οκτώ εταίρους από επτά περιφέρειες και συγκεκριμένα από τη Γερμανία, τη Φινλανδία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και τη Δανία.

Κατά την έναρξη της πρώτης συνάντησης της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης, τα στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν το έργο UrbCitizenPower, τον γενικό σκοπό, τον προγραμματισμό και την πρόοδό του.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη δεύτερη θεματική ομάδα εργασίας που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου και αφορά την πρωτοβουλία New European Bauhaus. Με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή και την παρουσία εκπροσώπων της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού, που αποτελεί Εθνικό Σημείο Επαφής για το New European Bauhaus, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των των συμμετεχόντων.

Εκπρόσωποι του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν, ακόμη, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2021-2027.
Η επόμενη διαδικτυακή συνάντηση της θεματικής ομάδας εργασίας, που αφορά το New European Bauhaus, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο. Η Περιφερειακή Ομάδα Υποστήριξης ανανέωσε το ραντεβού της για το δεύτερο εξάμηνο του έργου, όταν και θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές της Κεντρικής Μακεδονίας και των άλλων τεσσάρων περιφερειών που συμμετέχουν στο έργο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τους ακόλουθους συνδέσμους:

https://www.interregeurope.eu/urbcitizenpower

https://www.pepkm.gr/

https://new-european-bauhaus.europa.eu/index_en

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη πανεπιστημίου του Αννόβερο στον Δήμο Εορδαίας

otavoice

Σύσκεψη της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου

otavoice

Δ. Κω: «Δεν χωρούν κινδυνολογίες κι ανακρίβειες για το νέο νοσοκομείο»

otavoice

Έναρξη ψυχοπαιδαγωγικών δράσεων για παιδιά από τον Δήμο Χανίων

otavoice

Το πρόγραμμα του «4ου Γαστρονομιού Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους»

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Συνεχίζονται με γενναίες εκπτώσεις οι εγγραφές στα Πολιτιστικά Προγράμματα

otavoice